Nieuws Vlaams Brabant Ronnie Belmans voorzitter van Vlaamse energieregulator

Ronnie Belmans voorzitter van Vlaamse energieregulator

Ronnie Belmans voorzitter van Vlaamse energieregulator

De Leuvense professor en energiespecialist Ronnie Belmans (60) is verkozen tot voorzitter van de Vlaamse energieregulator Vreg. Dat maakte de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt donderdag bekend.

De raad van bestuur van de energiewaakhond vergaderde donderdag voor het eerst sinds de aanduiding van de bestuursleden door het Vlaams parlement. De energieregulator werd onlangs onder de hoede van het Vlaams parlement gebracht om haar onafhankelijkheid te versterken.

Belmans werd toen door de Open VLD-fractie voorgedragen om in de raad van bestuur van de vernieuwde Vreg te zetelen. “Hij is een onafhankelijke topexpert inzake duurzame energie en slimme netwerken”, zei Vlaams volksvertegenwoordiger Willem-Frederik Schiltz bij die gelegenheid.

Ronnie Belmans is hoogleraar aan de KU Leuven. Tussen 2000 en 2009 was hij voorzitter van de raad van bestuur van Elia, de Belgische transmissienetbeheerder.

Belmans is ook ceo van EnergyVille, dat de onderzoeksinstellingen KU Leuven, Vito, Imec en UHasselt voor onderzoek naar duurzame energie en intelligente energiesystemen verenigt. De 250 onderzoekers van Energyville leveren expertise aan industrie en overheden op het vlak van intelligente energiesystemen voor een duurzame stedelijke omgeving, zoals smartgrids en geavanceerde warmtenetten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.