Nieuws Vlaams Brabant Rood licht voor winkelcentrum in Asse

Rood licht voor winkelcentrum in Asse

Rood licht voor winkelcentrum in Asse

pontbeekDe plannen voor de bouw van een winkelcentrum langs de Pontbeek in Asse mogen de koelkast in. Projectontwikkelaar AAA Retail had beroep aangetekend tegen de weigering van het gemeentebestuur om een vergunning uit te reiken. Het Interministerieel Comité voor de Distributie heeft dat beroep ongegrond verklaard.

De projectontwikkelaar diende een bouwaanvraag in voor een winkelcentrum van 4.000 vierkante meter langs de Pontbeek in Zellik, deelgemeente van Asse. Winkelketens als Albert Heijn, Action, Krefel en Fashion Store waren kandidaat om er zich te vestigen.

Maar handelaars en inwoners van Zellik zagen de komst van het megaproject niet zitten. Ze vonden gehoor bij de gemeente. Die weigerde een vergunning af te leveren omdat het winkelcentrum de doodsteek zou betekenen voor de lokale middenstand.

De aanvrager tekende binnen de twintig dagen na ontvangst van de gemeentelijke beslissing beroep aan bij het Interministerieel Comité voor de Distributie, zoals de procedure dat voorschrijft. Maar dat comité heeft het beroep ongegrond verklaard.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Starter van de week: MAE. concept

ROTSELAAR/LEUVEN - Lena Onkelinx (27) startte vorig najaar een online conceptstore op, MAE. concept. MAE. concept is onze starter van… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.