Nieuws Vlaams Brabant Roos van Coloma pakt twee gouden medailles

Roos van Coloma pakt twee gouden medailles

Roos van Coloma pakt twee gouden medailles

De roos van Coloma uit de gelijknamige Rozentuin in Sint-Pieters-Leeuw scheert internationaal hoge toppen. De bloem was de voorbije weken goed voor twee internationale prijzen: goud in Spanje en Italië.

Naar aanleiding van twintig jaar Rozentuin Coloma werd in 2015 een roos gedoopt met de naam Coloma. De bloem kreeg Marleen Evenepoel, administrateur-generaal van het Agentschap voor Natuur en Bos, als meter en Luc Deconinck, burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw, als peter. De roos werd uitgezonden voor deelname aan internationale concours in onder meer Barcelona, Rome, Parijs en Baden-Baden.

In Barcelona won de Colomaroos op 12 mei de gouden medaille uit meer dan honderd inzendingen uit vijftien landen. Op 20 mei kwam daar een tweede goud plak bij in rozentuin La Tacita bij Rome, opnieuw als primus uit meer dan honderd inzendingen waaronder de grootste rozenveredelaars uit Europa.

Marcel Vossen, ontwerper van de Rozentuin, selecteerde deze roos voor het Colomapark. “De Colomaroos onderscheidt zich op drie punten. De bloem is resistent tegen ziekten. Er moet niet gesproeid worden. Voorts bloeit de roos door, het hele seizoen lang. Van begin juni tot november. Ten slotte is de bloem zelfreinigend. De uitgebloeide roos krijgt telkens vanzelf nieuwe scheuten en er moet niets weggeknipt worden.”

“De roos neemt tijdens het jaar drie verschillende kleuren aan: oranje, geel en wit. Weinig rozen hebben al die eigenschappen”, zegt de gewezen provinciale directeur van het Agentschap voor Natuur en Bos.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.