Nieuws Vlaams Brabant Ruim zes procent meer starters in Vlaams-Brabant

Ruim zes procent meer starters in Vlaams-Brabant

Ruim zes procent meer starters in Vlaams-Brabant

startersgids-215x300In Vlaams-Brabant is het aantal starters van januari tot en met juli 2016 gestegen met 6,6 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Unizo in samenwerking met Graydon.

In de eerste zeven maanden van dit jaar zijn 29.502 Vlamingen met een eigen zaak gestart. Dat zijn er zeven procent meer in vergelijking met vorig jaar. Vlaams-Brabant zit dus net onder het Vlaamse gemiddelde.

Oost-Vlaanderen voert het Vlaamse peloton aan. Het aantal starters stijgt er met 9,6 procent tot 6.648. Daarna volgt Limburg met een stijging van 9,1 procent. Antwerpen kent een stijging van 7,6 procent. West-Vlaanderen blijft achter met een verwaarloosbare stijging van 0,8 procent. De stijging zet zich in elk landsdeel door. Zo waren er in Wallonië 13.722 starters, of 3,5 procent meer dan vorig jaar. Brussel stijgt met 4,8 procent en noteerde 6.994 starters.

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) is in zijn nopjes met de cijfers. “Ze bevestigen het stijgende vertrouwen onder ondernemers. In onze bedrijven heerst weer geloof in de toekomst.”

Muyters wijst op het belang van starters om nieuwe zuurstof in de economie te krijgen. “Even belangrijk is het om hen te helpen om een volgende stap in hun ontwikkeling te doen. Vandaar dat het Vlaamse beleid focust op ondersteuning van professionalisering, innovatie en groei bij kmo’s.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.