Nieuws Vlaams Brabant Salesforce helpt veilingen op digitale snelweg

Salesforce helpt veilingen op digitale snelweg

BelOrta is een van de partners van het nieuwe platform.

Salesforce helpt veilingen op digitale snelweg

ZAVENTEM – Salesforce, specialist in CRM-oplossingen, heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan Care4Growing, een digitaal platform dat telers moet helpen in de verdere digitalisering van hun dagelijkse activiteiten. De drie grootste groente-en fruitveilingen van het land, BelOrta, Coöperatie Hoogstraten en Reo Veilingen, zijn de trekkers. 

Bij Care4Growing staat de teler centraal. Via dit digitaal platform kan elke teler onder meer de prijzen van de gewassen bekijken en ook een melding krijgen van de opbrengst van zijn geveilde oogst. Belangrijker is echter dat het platform hem een dashboard biedt zodat hij meer inzicht kan krijgen in zijn activiteiten. Hij krijgt als het ware een ‘virtuele assistent’ die hem in elke stap van het teelproces bijstaat met een schat aan informatie en hem proactief adviseert om zijn teelt en opbrengsten te optimaliseren. “Zo zullen de coöperaties veel beter vraag en aanbod op elkaar kunnen afstemmen, waardoor er minder verspilling is en hun efficiëntie kan verhogen. Maar men zal bijvoorbeeld ook beter kunnen analyseren hoe bepaalde plantenziektes en plagen zich verspreiden. Telers kunnen ze dan sneller lokaliseren, indijken en ook veel gerichter behandelen”, zegt Steven Boen, projectleider van Care4Growing.

Salesforce 

Het Care4Growing platform is volledig cloud-based op uitzondering van de veilingsystemen zelf. Het platform is ook mobiel toegankelijk via de besturingssystemen Android of iOS. Hierdoor kunnen de ruim 3.000 aangesloten telers direct op het veld de verplichte administratie en registraties afhandelen. Naast het security framework is Salesforce een van de meest cruciale componenten in het platform. Het luik waarmee de telers in contact komen en wat hun dagelijkse werkingstool is, is volledig gestoeld op Salesforce-technologie. Het digital project is opgebouwd met onder meer Salesforce Community Cloud en Salesforce Service Cloud. Daarnaast maakt het ook gebruik van FollowAnalytics, een nauwe partner van Salesforce. Ook voor de expert community in Care4Growing (die later zal gelanceerd worden), zal naar Salesforce gekeken worden.

Schaalbaar en open systeem 

Care4Growing is een schaalbaar en open systeem. Doel is op langere termijn een uitgestrekt ‘digitaal ecosysteem’ uit te bouwen. “Ook andere experten en partijen uit de sector en voedselketen (leveranciers, extra telers, proeftuinen, andere veilingen, lastenboekhouders, retailers, …) zullen we hier op termijn aan kunnen toevoegen”, aldus nog Steven Boen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Zaventem
Zaventem

iGuana in Limburgse handen

ZAVENTEM - De Zaventemse archiveringsspecialist iGuana is overgenomen door de Limburgse collega's van Youston.  Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Meise
Meise

Stephex Group koopt manège

MEISE - Het Meisese paardenbedrijf Stephex Group van Stephan Conter heeft manège Saint-Hubert in het Antwerpse Kapellen overgenomen. Conter wil… Lees meer