Nieuws Vlaams Brabant SAS breekt in bij Amerikaanse schoolbussen

SAS breekt in bij Amerikaanse schoolbussen

SAS breekt in bij Amerikaanse schoolbussen

schoolbusSAS, leverancier van analytische software uit Tervuren, sloot een overeenkomst met Navistar. Dat is de Amerikaanse fabrikant van de bekende gele schoolbussen in de Verenigde Staten  en andere gespecialiseerde voertuigen. “Navistar zal de informatie die met behulp van SAS-software wordt verkregen uit de sensoren in voertuigen analyseren voor een beter inzicht in de paraatheid van de voertuigen”, zegt Gracy Poelman, communicatiemanager bij SAS.

Navistar is een Amerikaanse producent op de markt van bussen. De gele schoolbus is een vertrouwd beeld in de Amerikaanse straten. Ruim 25 miljoen kinderen worden ermee elke dag van en naar school vervoerd. Daarnaast bouwt Navistar bussen voor shuttlevervoer en andere commerciële toepassingen, trucks en legervoertuigen.

“In alle voertuigen worden sinds korte tijd sensoren ingebouwd. Die verschaffen informatie over de motor en eventuele foutcodes, waaruit de staat van paraatheid van de voertuigen kan worden afgeleid. De sensoren streamen deze informatie naar een centrale omgeving, waar ze worden verzameld voor opslag en analyse.”

“In een volgende fase wil Navistar de gegevens uit sensoren combineren met andere databronnen en analyseren met behulp van SAS-software. De analisten kunnen zich zo sneller een weg banen door de gigantische databerg om beter te plannen welke voertuigen aan onderhoud toe zijn. Zo kunnen pannes vermeden worden.”

De SAS-software moet Navistar ook helpen bij het opstellen van modellen voor marketing en prijselasticiteit om herstellingen beter te voorspellen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Aarschot
Aarschot

Zweden nemen Centralpoint over

AARSCHOT - Het Zweedse online IT-bedrijf Dustin Group heeft sectorgenoot Centralpoint, met onder andere een vestiging op de Nieuwlandlaan in… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.