Nieuws Vlaams Brabant SAS breidt aanbod uit met analytics als dienst

SAS breidt aanbod uit met analytics als dienst

SAS breidt aanbod uit met analytics als dienst

SASOm klanten te helpen sneller in te spelen op veranderingen in de markt, werkt SAS uit Tervuren voortaan met managed analytic services providers (MASPs). Het bedrijf bouwt hiermee zijn partnerprogramma verder uit en biedt klanten zo de mogelijkheid om SAS technologieën te implementeren op de manier die het best past bij hun individuele noden en die van hun eindgebruikers.

Volgens Gartner zullen klanten tegen 2017 voor 50% vertrouwen op managed services (Gartner Magic Quadrant for Business Analytics Services, Worldwide, Alex Soejarto, Neil Chandler, 17 July 2014). De hoofdreden hiervoor is ongetwijfeld het dreigend tekort aan profielen als data scientists, wat IT’ers ertoe aanzet op zoek gaan naar nieuwe manieren om met data aan de slag te gaan.

“Dankzij MASPs worden de cloud-based analytics toepassingen zo eenvoudig toegankelijk dat het niet nodig is om extra personeel aan te werven”, zegt Edwin Van Waes, hoofd territory & partner sales bij SAS BeLux. “Bovendien is het risico dat typisch gepaard gaat met de implementatie van nieuwe infrastructuren hier veel kleiner. Er is geen installatie of integratie nodig en er kunnen dus sneller analytics toepassingen on-demand geïmplementeerd worden. Het resultaat is een lagere IT-kost en een snellere ROI.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Anderlecht, Asse
Anderlecht

9 falingen

TREMELO/TIENEN/STROMBEEK-BEVER/ANDERLECHT/VILVOORDE/ASSE - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben 9 ondernemingen failliet verklaard.  Lees meer

Aarschot
Aarschot

Zweden nemen Centralpoint over

AARSCHOT - Het Zweedse online IT-bedrijf Dustin Group heeft sectorgenoot Centralpoint, met onder andere een vestiging op de Nieuwlandlaan in… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.