Nieuws Vlaams Brabant Scanda pakt provinciale award van Vlajo

Scanda pakt provinciale award van Vlajo

Scanda pakt provinciale award van Vlajo

scandaDe titel van beste mini-onderneming van Vlaams-Brabant gaat dit jaar naar Scanda. In de competitie van Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) haalde het team uit Haacht het met nauwkeurige 3D-scans van gebouwen voor B2B-toepassingen.

Acht Vlaams-Brabantse mini-ondernemingen streden woensdag in Wilsele (Leuven) om de provinciale titel. Zij waren uit 120 kandidaten geselecteerd op basis van hun businessplan. Voor een professionele jury moesten ze hun onderneming en concept verdedigen. Scanda, gegroeid uit het Don Bosco instituut in Haacht, deed dat het best onder het motto “alles is scanbaar”.

De missie van Scanda: de fysieke wereld vermengen met de virtuele om zo mee te bouwen aan de toekomst door het stimuleren van technologie. In tegenstelling tot vele klassieke modellen bij mini-ondernemingen richten zij hun diensten tot bedrijven en niet tot de individuele consument. “We hebben ons heel goed voorbereid. Maar de zege is toch een complete verrassing”, zegt Elise De Beys van Scanda.

Scanda haalde het van zeven andere finalisten. Dat waren We-Scan van het Virgo Sapiensinstituut Londerzeel (met qr-code gepersonaliseerde T-shirts en sweaters), Mappin van het Sint-Pieterscollege Leuven (uit kurk geproduceerde wereldkaarten), Store-It uit het Sint-Godelieve instituut Kapelle-op-den-Bos (innovatieve opbergsystemen), Suono uit het Sint-Pieterscollege Leuven (houten geluidsversterkers), Lumos uit het koninklijk atheneum Tienen (designlampen gemaakt van gerecycleerde bokalen en ginflessen), Secret Message uit het Virgo+ Vilvoorde (wonderbox) en Easyride uit het Sint-Theresiacollege Kapelle-op-den-Bos (applicatie om rijgedrag in kaart te brengen).

“Het niveau van de deelnemers lag hoog en de teams kwamen zeer innovatief uit de hoek”, zegt jurylid Laura Terlaeken van Voka Vlaams-Brabant. “Voor ons stonden echte ondernemers en geen 17- en 18-jarigen die een presentatie voor de klas hielden. Het was mooi om zo’n ondernemerschap en teamgeest te zien bij jongeren van die leeftijd.”

Scanda mag Vlaams-Brabant vertegenwoordigen tijdens de Vlaamse finale in Brussel op 27 april.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.