Nieuws Vlaams Brabant Schoenenketen Van Haren opent winkel in Tielt-Winge

Schoenenketen Van Haren opent winkel in Tielt-Winge

Schoenenketen Van Haren opent winkel in Tielt-Winge

De Nederlandse schoenenketen Van Haren komt naar België. Het bedrijf wil de volgende jaren zestig tot zeventig schoenenwinkels openen in ons land. Tielt-Winge krijgt samen met Aalst de primeur van de eerste twee vestigingen. De winkel in Vlaams-Brabant opent in april de deuren.

Van Haren ruikt kansen op de Belgische markt. Dat is een gevolg van het wegvallen van concurrenten als Scapino en Schoenenreus. Die bedrijven gingen failliet en lieten bij hun doorstart België links liggen.

Volgens Bie Buelens, directrice voor België bij Van Haren, zijn in het middensegment vooral kleine schoenenbedrijven actief en spelen schaalvoordelen Van Haren in de kaart. “Wij kunnen dus goede schoenen verkopen aan een lagere prijs, door de schaalvoordelen”, zegt ze.

De collectie voor België zal wellicht anders zijn dan die in Nederland, want hier worden bijvoorbeeld hogere hakken gedragen. Van Haren is marktleider in Nederland met 143 winkels. Het bedrijf was van oorsprong in familiale handen, maar maakt sinds de jaren tachtig deel uit van het Duitse concern Deichmann, de grootste schoenenverkoper van Europa.

Van Haren begint in ons land ook met een webwinkel.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Starter van de week: MAE. concept

ROTSELAAR/LEUVEN - Lena Onkelinx (27) startte vorig najaar een online conceptstore op, MAE. concept. MAE. concept is onze starter van… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.