Nieuws Vlaams-Brabant Schoenenwinkel ondergaat renovatie in de strijd tegen online verkoop

Schoenenwinkel ondergaat renovatie in de strijd tegen online verkoop

Stein en Kim zijn fier op hun vernieuwde winkel. Foto jct

Schoenenwinkel ondergaat renovatie in de strijd tegen online verkoop

TREMELO – Tien weken zijn ze gesloten geweest, want alles werd gestript. Maar dit weekend heropenen Kim en Stein Slaets in Tremelo hun totaal vernieuwde schoenenwinkel Slaets, waar ze nu ook kleding voor vrouwen en mannen aanbieden.

Meer dan twintig jaar geleden, meer bepaald op 15 augustus 1999, vestigde Stein Slaets zich in het centrum van Tremelo. Samen met zijn vader Luc, die in Keerbergen al een schoenenwinkel had, beslisten ze om in de voormalige supermarkt, gekend als Super Eddy en de latere Nopri, een tweede Schoenen Slaets te openen.

De eerste grote renovatie kwam er in 2011, waarbij zelfs de voorgevel volledig werd vervangen. Twaalf jaar later maakte vooral de strijd tegen de online verkoop een nieuwe grootschalige operatie noodzakelijk.

Totaalbeeld

“We kunnen er niet onderuit dat steeds meer mensen online kopen”, aldus Stein Slaets. “Het is daarom belangrijk dat wij winkelen in een echte winkel zo leuk mogelijk maken.”

En dus besliste Stein, samen met partner Kim, om de winkel een grondige facelift te geven. De donkere kleuren verdwenen, om plaats te maken voor licht en ruimte. “Om alles mooi te kunnen presenteren hebben we ook dames- én herenkledij aan onze collectie toegevoegd”, gaat Kim verder. “Zo hebben we in de winkel ook verschillende kleinere ‘etalages’ waar we een totaalbeeld van schoenen, handtas en kledij kunnen tonen. Nu is het afwachten wat de klanten ervan vinden.”

Want ze hebben toch een beetje stress bij de opening van hun vernieuwde zaak. “Tot vannacht zijn we er nog in bezig geweest”, bekent Kim. “De laatste gordijntjes van de pashokjes hebben we om 1 uur gehangen.”

En dat is niet alles wat we zelf gedaan hebben. “Om de kosten te drukken, hebben we zo veel mogelijk zelf gedaan”, aldus Stein. “Alles hebben we zelf afgebroken. Gelukkig hadden we hulp van vrienden en familie.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.