Nieuws Vlaams Brabant Schone technologie vraagt om samenwerking

Schone technologie vraagt om samenwerking

Schone technologie vraagt om samenwerking

winnetouIn het Provinciehuis in Leuven vindt donderdag vanaf 15 uur het kick-offevenement plaats van de cleantechcommunity van Vlaams-Brabant. Gastheer Flanders Smart Hub Cleantech wil die community een actieve rol laten vervullen in het samenbrengen van spelers voor de realisatie van innovatieve cleantechprojecten. Schone technologie vraagt om samenwerking.

Vlaams-Brabant wil spelers die schone technologieën gebruiken of ontwikkelen optimaal ondersteunen. Daarom faciliteert de provincie de ontwikkeling van cleantechprojecten  op verschillende manieren: potentiële partners matchen, financiële ondersteuning bieden en één centraal aanspreekpunt maken.

“Het evenement heeft drie doelen”, zegt Lynn Peeters van de cel cleantech. “Vooreerst concrete projectideeën en opportuniteiten voor nieuwe business in cleantech. Flanders Smart Hub is daarbij een facilitator: verbinder, ondersteuner en mogelijke financierder. Ten tweede willen we de community in de juiste richting sturen. Daarbij is samenwerking met andere initiatieven in Vlaanderen een uitdaging. Een derde doel is de bestendiging van het netwerk.”

“Leden van de community kunnen nieuwe partners ontmoeten en inspiratie opdoen voor cleantechprojecten. Ze krijgen informatie over de financieringsmogelijkheden binnen de provincie en kunnen de basis leggen voor internationale samenwerking met Nederlands-Limburg of de Duitse regio Mannheim-Heidelberg.”

“Voor de eerste bijeenkomst ontvingen we interessante pitches van ondernemingen rond de thema’s energie, materialen en mobiliteit. Deze bedrijven zijn uit op partners voor het realiseren van concrete cleantechideeën. Zo wordt er bijvoorbeeld nog gezocht naar technische partners zoals machinebouwers, ontwerpers en projectontwikkelaars. Maar ook naar logistieke en energiepartners zoals leveranciers en studiebureaus.”

Ter inspiratie worden enkele samenwerkingen van Vlaams-Brabantse kmo’s in cleantech in de kijker gezet. De inspirerende voorbeeldcases zijn de vlootscan (het voordeel van groene bedrijfswagens online berekenen),  Winnetou (de tracker die goederenwagons lokaliseert onder leiding van QraQon uit Lubbeek, zie foto), racebike (de bouw van een testfiets door Comate en Bakala Academy) en een nieuwe toekomst voor de lokale bouwindustrie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.