Nieuws Vlaams Brabant Seris biedt job aan honderd ontslagen buren van Douwe Egberts

Seris biedt job aan honderd ontslagen buren van Douwe Egberts

Seris biedt job aan honderd ontslagen buren van Douwe Egberts

serisSeris Security doet een opvallende geste aan de getroffen werknemers van Jacobs Douwe Egberts. Het beveiligingsbedrijf uit Diegem (Machelen) biedt honderd ontslagen buren uit Grimbergen een job aan. Seris koppelt solidariteit aan eigenbelang. Het is net als andere bewakingsfirma’s doorlopend op zoek naar nieuw personeel omdat de vraag sinds de aanslagen in Zaventem en Brussel met twintig procent gestegen is.

Seris biedt honderd personeelsleden van de fabriek van Jacobs Douwe Egberts in Grimbergen een werkplaats aan. De koffieproducent maakte donderdag bekend dat de productie in januari wordt stopgezet en verhuist naar een andere Europese locatie. Daardoor verliezen 274 mensen hun job.

Het veiligheidsbedrijf, dat niet ver van de getroffen koffiefabriek ligt, is in volle uitbreiding en kan extra mensen goed gebruiken. “De opeenvolging van ontslagen en sluitingen van ondernemingen raakt veel mensen in hun dagelijks leven en hun toekomstplannen”, zegt Danny Vandormael, ceo van Seris en tevens voorzitter van de Beroepsvereniging van Bewakingsondernemingen.

“De veiligheidssector wil goede krachten in dienst nemen. Gemotiveerde werknemers van Douwe Egberts zijn welkom. Als een bedrijf zijn deuren sluit en zoveel mensen hun job verliezen, mogen we niet bij de pakken blijven zitten. Wij moeten de handen in elkaar slaan met Douwe Egberts en de overheid om zoveel mogelijk banen te redden.”

Bij Jacobs Douwe Egberts in Grimbergen werken 464 mensen (en geen 274, zoals De Standaard en De Morgen foutief berichten op hun sites). Voor 274 van hen (alle 159 arbeiders en 115 van de 305 bedienen) betekent de sluiting ontslag. Dat staat haaks op het succes van de bewakingsfirma’s. Seris en G4S uit Vilvoorde nemen door de terreurdreiging al een tijdje massaal nieuwe werknemers aan. Zij zagen de vraag naar bewakingspersoneel pieken na de aanslagen van 22 maart. Een toename met twintig procent is in de zomermaanden wat teruggevallen maar die bedraagt nog altijd tien procent meer dan voor de aanslagen. Bij de grote concurrent Securitas liep de stijging zelfs op tot 25 en 30 procent.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kampenhout
Kampenhout

Artoos group haalt groot raamcontract binnen

KAMPENHOUT/GANSHOREN –  Het communicatieproductiebedrijf artoos group uit Kampenhout/Ganshoren heeft een belangrijke raamovereenkomst gesloten met de Vlaamse overheid. Het akkoord moet… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer