Nieuws Vlaams Brabant Shortlist “Korte Keten Kop”-verkiezing voorgesteld

Shortlist “Korte Keten Kop”-verkiezing voorgesteld

Shortlist “Korte Keten Kop”-verkiezing voorgesteld

GOOIK/KORTENAKEN/LINTER/SINT-PIETERS-LEEUW/DILBEEK –  Het Vlaams-Brabantse publiek duidt in augustus opnieuw de winnaar van de “Korte Keten Kop”-verkiezing aan. De 5 kandidaten die dingen naar de gunst van het grote publiek, zijn intussen bekend. 

Met de “Korte Keten Kop”-verkiezing wil de provincie hoeve- en streekproducenten of organisaties, die zich elke dag met hart en ziel inzetten voor de korte keten, een duwtje in de rug geven en hun bekendheid verhogen.

Streek-en lokale producten

“Als corona al voor één positieve tendens heeft gezorgd, is het wel dat we opnieuw onze streek én onze lokale producten leren kennen,” luidt het bij de organisatie. “De hunker naar korte keten leeft al langer en past binnen de tijdsgeest. Door corona kwam alles in een stroomversnelling terecht. Toch loopt dit niet allemaal vanzelf. Daarom is het belangrijk dat we de korte keten in onze provincie een gezicht geven. Dat is het opzet van deze verkiezing.”

Shortlist 

In totaal schreven een 20-tal producenten zich in. Een jury koos 5 laureaten: Fruitbedrijf Billens-Van Laer uit Gooik (foto boven), Puur Framboos uit Kortenaken, Van Het Lindeveld uit Linter, Hof Te Berchemveld uit Sint-Pieters-Leeuw en De Kleur Van Hier En Nu uit Dilbeek. De ultieme winnaar wordt gekozen door het publiek.  Via www.zomerinvlaamsbrabant.be kan er gestemd worden. In augustus wordt de winnaar bekendgemaakt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Dilbeek, Elsene
Dilbeek

11 falingen

SCHERPENHEUVEL/TIELT-WINGE/HULDENBERG/WEMMEL/HALLE/DILBEEK/ELSENE - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben 11 bedrijven en eenmanszaken failliet verklaard.  Lees meer