Nieuws Vlaams Brabant Siemens verwelkomt machinebouwer in OEM-partnerschap

Siemens verwelkomt machinebouwer in OEM-partnerschap

Siemens verwelkomt machinebouwer in OEM-partnerschap

HUIZINGEN – Matthys Group, internationale speler in de engineering en bouw van machineoplossingen op maat, treedt toe tot het OEM-partnerschap van Siemens. OEM staat voor Original Equipment Manufacturer en verwijst naar bedrijven die zich er onder andere toe engageren om bij het ontwerpen van nieuwe machines waar mogelijk gebruik te maken van de allerlaatste innovatieve oplossingen en technologieën van Siemens.

De toetreding van Matthys Group is een nieuwe stap in de jarenlange (meer dan 10 jaar) samenwerking tussen Siemens en de West-Vlaamse machinebouwer. Matthys Group, actief in uiteenlopende industriële sectoren, waar de textielsector een belangrijk onderdeel van is, wordt verwelkomd in een ecosysteem van OEM-bedrijven die eenzelfde zin voor innovatie hebben. Daarnaast wil het partnerschap door middel van kennisdeling het meeste uit het Siemens-productportfolio halen om zo de meest innovatieve oplossingen en beste support bij de klant te brengen.

“We zijn bijzonder opgetogen dat we deze stap kunnen zetten en kijken uit naar de meerwaarde die het partnerschap zal bieden voor onszelf, Siemens en de andere partners, maar vooral ook voor de eindklant. Matthys Group draagt innovatie hoog in het vaandel en zal zijn klanten, mede dankzij het Siemens-portfolio en gesterkt door het OEM-partnerschap, steeds machines kunnen bieden met de meest recente technologieën en beste support. Op die manier brengt het partnerschap een win-win-win voor alle partijen met zich mee”, vertelt Christophe Van de Velde van Motiv nv, een bedrijf binnen de Matthys Group.

Het OEM-partnerschap in de schoot van Siemens telt intussen 17 bedrijven in binnen-en buitenland, en schept een duidelijk kader waarin de verwachtingen en engagementen van beide partijen welomschreven zijn. “Een vrije dialoog mogelijk maken lukt best in een beperkte groep waarin alle partners elkaar zeer goed kennen”, vertelt Eddy Nelis, Senior Vice President Digital Industries bij Siemens. “De bedrijven die toetreden tot het partnerschap zijn uitsluitend bedrijven die kunnen bijdragen aan deze community en door onze lange samenwerking weten we dat Matthys Group een geschikte partner is.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Anderlecht, Drogenbos
Anderlecht

SPIE stelt nieuwe directeur aan

ANDERLECHT/DROGENBOS - SPIE Belgium, specialist in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie, heeft Jan Feijen benoemd tot… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.