Nieuws Vlaams Brabant Simac haalt megacontract binnen

Simac haalt megacontract binnen

www.franktoussaint.be, Emmaüs : Conny Huysmans, Wim Van Poel- Simac:Johan Diels, Christophe Lonnoy

Simac haalt megacontract binnen

KORTENBERG – Simac ICT België zal de komende zes jaar verantwoordelijk zijn voor het onderhoud en de modernisering van de netwerk-, beveiligings- en samenwerkingsinfrastructuur van het Emmaüs zorgnetwerk. Na 72 maanden kan het nieuwe raamcontract twee keer met een jaar worden verlengd. De deal is goed voor meer dan 10 miljoen euro.

Emmaus is een zorg- en welzijnsnetwerk met 24 voorzieningen, gaande van kinderopvang tot ziekenhuizen zoals bijvoorbeeld het Mechelse AZ Sint-Maarten. Emmaüs heeft meer dan 7.000 mensen in dienst in de verschillende faciliteiten. Voor de zorg is ICT de laatste jaren nog belangrijker geworden met een verregaande digitalisering. “In de grote ziekenhuizen rekenen alle technische en medische voorzieningen op een stabiel en performant netwerk”, luidt het.

Om de goede werking van alle netwerk- en beveiligingsinfrastructuur te garanderen, rekent Emmaüs voor de komende 6 jaar op de expertise van Simac ICT België. Het bedrijf won het nieuwe raamcontract dat Emmaüs vorig jaar aanbesteedde. “Bij de gunning van dit contract hebben we uiteraard rekening gehouden met een eerlijke prijs”, zegt CIO Conny Huysmans van zorg-en welzijnsnetwerk Emmaüs. “Maar bovenal waren we op zoek naar een partner die proactief is, met ons meedenkt en de oplossingen focust op onze situatie. Een partner die ook pragmatisch is en goed communiceert”.

Drie activiteiten 

In de overeenkomst zitten drie verschillende activiteiten: volledige 24/7 operationele ondersteuning met actieve monitoring van kritieke componenten en incidentrespons, projectuitvoering: voorstudie, uitvoering en ontwerp en aankoop van apparatuur, software en advies over passende oplossingen.

Sterke punten benutten 

“We zijn erg blij om voor Emmaus te werken”, zegt Johan Diels, directeur bij Simac ICT België. “Met zo’n groot contract kunnen we al onze sterke punten benutten: onze diepgaande expertise op het gebied van netwerken, beveiliging en samenwerking, onze goede relatie met leveranciers zoals Fortinet en Cisco, onze ervaring in monitoring en ondersteuning en onze persoonlijke benadering die zorgt voor een lange -termijn partnerschap. ”

10 miljoen 

Met de overeenkomst is meer dan 10 miljoen euro gemoeid. Na 6 jaar kan de deal nog twee keer voor telkens een jaar worden verlengd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.