Nieuws Vlaams-Brabant Sint-Pieters-Leeuw rolt publieke laadpalen verder uit

Sint-Pieters-Leeuw rolt publieke laadpalen verder uit

Op elke openbare parking in Sint-Pieters-Leeuw komen er vanaf deze zomer elektrische laadpalen. Foto idh

Sint-Pieters-Leeuw rolt publieke laadpalen verder uit

SINT-PIETERS-LEEUW – Er zijn meer publieke laadpalen op komst op de openbare parkings in Sint-Pieters-Leeuw. De eerste bestellingen worden binnenkort geplaatst zodat er tegen de zomer extra mogelijkheden zijn om elektrische wagens op te laden.

Sint-Pieters-Leeuw gaat een samenwerking aan met het departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid om op het openbaar domein publieke laadpalen te installeren. De doelstelling van de Vlaamse overheid is een publieke laadpaal op 250 meter van iedere woning.

“We starten met publieke laadpalen op elke openbare parking op ons grondgebied”, zegt burgemeester Jan Desmeth (N-VA). “In januari en februari plaatsen we de eerste bestellingen zodat de laadpalen in de zomer geïnstalleerd kunnen worden. Momenteel kan men slechts op drie locaties in Sint-Pieters-Leeuw een elektrische wagen opladen. Dat aantal willen we snel verhogen.”

Momenteel bekijkt de gemeente hoeveel laadpalen op elke parking wenselijk zijn en welk vermogen die moeten hebben. “We hebben een zeer heterogeen grondgebied. Ruisbroek is Vlezenbeek niet. In Ruisbroek hebben zeer weinig mensen een eigen oprit of parkeerplaats, terwijl dat in Vlezenbeek met meer ruimte anders ligt”, zegt Bart Keymolen, schepen van Openbare Ruimte. “We kiezen voor elke locatie afzonderlijk wat de meest geschikte laadinfrastructuur is.”

De laadpalen zijn bedoeld voor passanten die hun wagen onderweg willen opladen maar ook voor de Leeuwse burgers die geen eigen laadpaal hebben. “Het is onze plicht om het openbaar domein aan de nieuwe tendensen aan te passen. Het aantal elektrische wagens zal alleen maar toenemen”, zegt schepen van Mobiliteit Olivier Huygens.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.