Nieuws Vlaams-Brabant Sint-Pieters-Leeuw uitvalsbasis voor internationale vermarkting profvoetbal

Sint-Pieters-Leeuw uitvalsbasis voor internationale vermarkting profvoetbal

Sint-Pieters-Leeuw uitvalsbasis voor internationale vermarkting profvoetbal

SINT-PIETERS-LEEUW – Mediapro, het Spaanse multimediabedrijf, neemt zijn intrek in een bedrijfspand aan de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw. Dankzij de samenwerking met Eleven Sports zal Mediapro helpen het Belgisch profvoetbal internationaal te vermarkten.

Om de nieuwe realiteit ten tijde van de coronapandemie tegemoet te gaan, sloten Eleven Sports en het Spaanse Mediapro een strategische overeenkomst om internationaal de krachten te bundelen. Dat doen ze “om de zakelijke groei voor beide groepen te stimuleren” en “meerwaarde te creëren voor de fans”, klinkt het in een bericht.

Internationaal vermarkten 

Eleven Sports en Mediapro zullen het Belgische profvoetbal internationaal vermarkten en de productie van de wedstrijden in 1A, 1B en de Super League voor vrouwen verzorgen. In het pakket zit ook de distributie ervan. Mediapro zal ook drie kanalen ontwikkelen uitsluitend voor het Belgisch voetbal.

“De samenwerking met Mediapro maakt deel uit van onze internationale strategie om ons bedrijf wereldwijd te versterken, te versnellen en verder te ontwikkelen. In een moeilijke tijd voor de industrie zal het opbouwen van sterke nieuwe samenwerkingsverbanden ons helpen om sterkere en innovatieve oplossingen te vinden teneinde ons aanbod te verbeteren en op te schalen voor de fans”, reageert Luis Vicente, CEO van Eleven Sports Group.

Digitale tv-kanalen 

De ambitie is nog steeds om naast het internet ook de digitale tv-kanalen te gebruiken om het Belgisch voetbal aan de man te brengen. Daarvoor moet een akkoord gevonden worden met providers Proximus, Orange of Telenet. Daarnaast zal Eleven Sports ook online of via de app een zogenaamd Over The Top-abonnement voorzien, een soort van Netflix van het Belgisch voetbal dus. Mediapro zal voor de digitale uitzending alvast drie kanalen ontwikkelen, waarvan twee voor de wedstrijden en een derde voor andere content.

Sint-Pieters-Leeuw

Tot slot zal Mediapro de Belgische mediarechten internationaal verkopen. Het Spaanse bedrijf zal opereren vanuit een kantoor aan de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw. De onderneming is zinnens lokaal personeel aan te werven. Het Brusselse immobedrijf Panorama begeleidde Mediapro tijdens de zoektocht naar een geschikt pand.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.