Nieuws Vlaams Brabant Sleepy kiest voor het Leuvense concept van omnichannel

Sleepy kiest voor het Leuvense concept van omnichannel

Sleepy kiest voor het Leuvense concept van omnichannel

sleepySleepy neemt afscheid van de franchisewinkels. De samenwerking met het bestaande netwerk werd stopgezet. De keten van gespecialiseerde slaapwinkels organiseert de verkoop van slaapcomfort voortaan via eigen winkels en webhandel. Het Leuvense concept van omnichannel wordt de leidraad voor alle Sleepy-winkels.

Sleepy had eind 2015 negentien winkels in Vlaanderen. Slechts twee daarvan werden in eigen beheer uitgebaat. De eerste werd in september 2013 geopend in Mechelen, de tweede volgde in september 2015 in Leuven. De andere zeventien verkooppunten waren in handen van zelfstandige franchisenemers.

Daar komt nu verandering in. “De stap naar een nieuw concept was te groot om dat met zelfstandige uitbaters te realiseren”, zegt topman Johan Baetens. Hij wil met Sleepy volop inspelen op de veranderingen in de retailsector en de doorbraak van het gegeven omnichannel. Dat komt neer op het creëren van een symbiose tussen web- en winkelervaring.

Sleepy testte het nieuwe winkelconcept van omnichannel sinds september uit in Leuven. Daarbij wordt een brug gecreëerd tussen de winkel, de website en de webshop, die dit voorjaar gelanceerd wordt. Het Leuvense concept wordt vanaf februari gekopieerd naar Mechelen en bijkomende winkels die in eigen beheer worden geopend.

Met het concept kan de consument zijn aankoop helemaal voorbereiden op de website. Je vertrekt van je favoriete slaapstijl en stelt zelf je bed samen, rekening houdend met de afstemming op het lichaam, het gewenste slaapgevoel en het design. Voor de afronding van de aankoop kan de klant terecht in de webshop of in de fysieke winkel.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Starter van de week: MAE. concept

ROTSELAAR/LEUVEN - Lena Onkelinx (27) startte vorig najaar een online conceptstore op, MAE. concept. MAE. concept is onze starter van… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.