Nieuws Vlaams-Brabant Slimme app filtert gepaste IT-job uit berg vacatures

Slimme app filtert gepaste IT-job uit berg vacatures

Nima Chitgar bij Volvo Cars.

Slimme app filtert gepaste IT-job uit berg vacatures

LEUVEN – Enkele studenten van de KU Leuven lanceerden het bijzondere rekruteringsplatform Simply Apply. Aan de hand van Artificial Intelligence (AI) en machine learning helpt het platform werkzoekenden aan hun IT-baan. De jonge start-up heeft ondertussen een partnership afgesloten met Volvo Car Gent, VDAB en Dibbs. 

Door veel nauwkeuriger naar de verschillende jobopportuniteiten te kijken, kunnen meer mensen hun ideale baan vinden. Dat is precies waar Simply Apply zich op toelegt. Via AI en machine learning algoritmes van het platform worden de werkzoekenden aan hun ideale werkgever gelinkt.

Ingevoerde skills 

“In ons land staan er meer dan 3.000 IT-vacatures open. Het is quasi onmogelijk om die allemaal manueel te bekijken en te filteren. We hebben dit opgelost door wekelijks gekwalificeerde vacatures voor te stellen aan werkzoekenden die afgestemd zijn op de door hen ingevoerde skills. Dit kunnen we waarmaken dankzij onze AI en machine learning algoritmes”, vertelt Nima Chitgar, oprichter van Simply Apply.

Complexe IT-profielen 

Naast de vele openstaande IT-vacatures neemt ook de vraag naar complexe profielen in de IT-sector  toe, wat meer mismatchen tussen kandidaat en bedrijf veroorzaakt. De software van Simply Apply brengt de skills van de werkzoekenden duidelijk in kaart en schuift de meest geschikte kandidaten naar voor.

Partnership 

Op dit moment heeft Simply Apply een partnership afgesloten met Volvo Car Gent, VDAB en Dibbs. De teamleden worden via KU Leuven KICK ook begeleid door een coach. Via het platform is ook al een eerste match gerealiseerd tussen een jonge werkzoekende en een bedrijf met een vacature.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.