Nieuws Vlaams Brabant Slimme kubus van Vanerum doet kinderen in de klas bewegen

Slimme kubus van Vanerum doet kinderen in de klas bewegen

Slimme kubus van Vanerum doet kinderen in de klas bewegen

Vanerum_kubus_sfeerVanerum ontwikkelde een kubus die leerlingen doet bewegen. Kinderen zitten te vaak stil in de klas en dat belemmert het leren. Het bedrijf in schoolmeubilair en digitale borden uit Diest maakte daarom een slimme kubus uit kunststof die stoel en tafel vervangt. De innovatie wordt voor het eerst gebruikt op de eerste schooldag in De Bremberg in Diest.

Door leerlingen, meubilair en schoolborden intens met elkaar te laten communiceren maakt Vanerum een sprong in de manier waarop wij denken over leren in een klaslokaal. “Dit concept creëert niet alleen een totaal andere manier van lesgeven, maar vooral van les krijgen”, zegt Caroline Coppens van de dienst marketing en communicatie van i3-Group, een familiebedrijf uit Diest en moederonderneming van Vanerum. “Het is een zeer interactieve manier die speels overkomt omdat leerlingen voortdurend in beweging zijn. Het maakt kinderen betrokken bij wat er in de klas gebeurt omdat ze het zelf doen.”

Vanerum verving de stoel door een kubus waarop je mag zitten en staan, terwijl je ook nog eens beweegt. “Door die bewegingen communiceer je met de software op het digitale schoolbord. Je mag de kubussen ook verplaatsen of er gewoon mee spelen. De kubus is licht en zacht en dus vlot verplaatsbaar. Wisselende opstellingen zijn perfect mogelijk.”

De Bremberg, een school in Diest voor kleuters, lagere schoolkinderen en adolescenten met een mentale beperking, start op 1 september met het toetsen van de innovatie in de praktijk. Daarnaast is er een ruimer onderzoekproject waarbij ervaringen en resultaten moeten leiden tot een wereldwijde uitrol van het concept.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Leuven
Brussel

Van Avermaet ligt onder vuur

LEUVEN/BRUSSEL - Een aantal bestuurders van Bpost vindt dat CEO Jean-Paul Van Avermaet moet opstappen. Dat schrijft zusterkrant De Standaard.  Lees meer

Boutersem, Grimbergen
Boutersem

Connectimmo verkoopt telecomgebouwen

GRIMBERGEN/BOUTERSEM - Connectimmo, de vastgoedpoot van telecombedrijf Proximus, verkoopt telecomgebouwen in Grimbergen en Vertrijk (Boutersem).  Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.