Nieuws Vlaams Brabant Smart Loops brengt circulair ondernemerschap onder een dak

Smart Loops brengt circulair ondernemerschap onder een dak

Ontketen

Smart Loops brengt circulair ondernemerschap onder een dak

LEUVEN/HALLE/VILVOORDE – De provincie Vlaams-Brabant brengt ondernemers die circulaire activiteiten ontwikkelen, samen in een nieuw netwerk, Smart Loops. Het project moet het circulair ondernemen beter op gang brengen en initiatiefnemers onderling versterken in hun zoektocht naar duurzame activiteiten. 

Meer en meer zijn er gevestigde ondernemers, start-ups en sociale economiebedrijven die activiteiten in de circulaire economie opzetten. Ze doen dit vanuit de maatschappelijke en ecologische uitdagingen die er liggen.

De provincie Vlaams-Brabant gaat deze bedrijven uit de reguliere en sociale economie en lokale besturen samenbrengen in een breed netwerk, Smart Loops. Op die manier versterken ze elkaar in hun zoektocht naar duurzame activiteiten en komt het circulair ondernemen beter op gang. De kern hierbij is het inzetten op duurzame en inclusieve ketensamenwerkingen. Het inzetten op innovatie en ondernemerschap en het ontwikkelen van circulaire kansen in de verschillende regio’s zijn hiervan een belangrijke pijler.

Circulaire economie heeft een potentieel van 30.000 extra jobs tegen 2030 voor Vlaanderen, met een groot aandeel van banen voor laag- en middengeschoolde werknemers. Het is dus een toekomstgerichte sector waarin ook de sociale economie verder kan groeien. “Door in te zetten op innovatie en ondernemerschap en de circulaire economie kansen te bieden slaan we twee vliegen in één klap”, luidt het bij de provincie. “Het is goed voor het klimaat en door mensen te werk te stellen met een afstand tot de arbeidsmarkt realiseren we ook sociale doelstellingen.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Meise
Meise

Stephex Group koopt manège

MEISE - Het Meisese paardenbedrijf Stephex Group van Stephan Conter heeft manège Saint-Hubert in het Antwerpse Kapellen overgenomen. Conter wil… Lees meer

Haacht, Hoegaarden
Haacht

2 falingen

HOEGAARDEN/HAACHT - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft een holding en een bedrijf failliet verklaard.  Lees meer