Nieuws Vlaams Brabant Sociaal bloedbad bij Bosch

Sociaal bloedbad bij Bosch

Illustration picture shows the Robert Bosch wiper blades and wiper arms production site in Tienen, where 400 jobs are threatened, Thursday 21 January 2021. BELGA PHOTO ERIC LALMAND

Sociaal bloedbad bij Bosch

TIENEN – Op een bijzondere ondernemingsraad donderdag heeft de directie van Bosch Tienen een grote herstructurering aangekondigd. Er staan 400 banen op de helling. 

Bij de vestiging van Bosch in Tienen staan 400 jobs op de helling, waarvan 158 bedienden en 242 arbeiders. “Dat komt neer op zowat de helft van het personeel”, zegt Sven Desmedt, secretaris van de liberale vakbond ACVLB. “Het personeel is zwaar aangeslagen.”

“Bom” 

“Dit nieuws komt onverwacht. Er waren wel een aantal mensen op technische werkloosheid gezet, maar dit slaat in als een bom”, vertelt ook Leen Vanderhulst, vakbondssecretaris bij het ACV. “Er zijn momenteel nog 863 mensen in dienst bij Bosch Tienen. Het gaat dus echt om bijna een halvering van het aantal werkkrachten in het bedrijf.” Alle ontslagen zouden dus ook in die vestiging vallen.

Interne en externe concurrentie 

Bosch zegt dat de ingreep nodig is wegens de grote interne en externe concurrentie. Volgens de directie is de productie van de wisarm niet meer winstgevend. Er zit volgens hen enkel nog toekomst in de rubberafdeling en het inzetten op de geautomatiseerde wisbladen. “De werknemers die dat wensen, zullen geïnformeerd worden bij de aanvang van hun shift”, aldus Sven Desmedt. “Het personeel legt alvast het werk neer tot en met zondag zodat alles wat kan bezinken. De directie heeft het engagement gegeven om deze dagen te betalen. Vanaf volgende week starten we de gesprekken met de directie.”

Wet-Renault 

Het sociaal overleg zal plaatsvinden volgens de regels van de wet-Renault.

Bron: Belga.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Diest
Diest

Ondernemers bundelen krachten

DIEST/PELT - Mia Haesevoets, zaakvoerster van het Diestse Aimbizz, gaat haar kennis en ervaring koppelen aan Q-Academy, onderdeel van de… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer