Nieuws Vlaams-Brabant SolITarity linkt Belgische bedrijven aan Oekraïense IT-specialisten

SolITarity linkt Belgische bedrijven aan Oekraïense IT-specialisten

SolITarity linkt Belgische bedrijven aan Oekraïense IT-specialisten

KORTENBERG – SolITarity uit Kortenberg wil een steentje bijdragen aan Oekraïne door de IT-specialisten die zonder werk zitten in contact te brengen met Belgische bedrijven die talent zoeken. Met meer dan 250.000 IT-specialisten is Oekraïne de tweede grootste aanbieder van geschoolde softwareontwikkelaars in Europa.

Terwijl grote Oekraïense IT-bedrijven erin geslaagd zijn hun relaties met klanten te behouden sinds het begin van de oorlog, zijn freelance professionals en kleine bedrijven zwaarder getroffen. Meer dan driekwart ervaart een daling van hun inkomen. Een derde van hen bestempelt deze daling als aanzienlijk of zelfs problematisch.

Outsourcing is de meest cruciale factor die Oekraïense softwarespecialisten in staat stelt hun activiteiten voort te zetten. SolITarity is een Belgische Vereniging Zonder Winstoogmerk (VZW) die de rechtstreekse samenwerking op afstand tussen Belgische bedrijven en door de oorlog getroffen IT-professionals uit Oekraïne faciliteert, met als doel hun financiële stabiliteit te verbeteren. De winst gaat rechtstreeks naar het land.

“Niet alleen is Oekraïne met meer dan 250.000 IT-specialisten de tweede grootste aanbieder van geschoolde softwareontwikkelaars in Europa”, zegt Wim Geeroms van de VZW. “Ze worden bovendien erkend als een top keuze in verschillende world rankings. SolITarity VZW richt zich in de eerste plaats op projecten voor Oekraïnse IT-professionals in nood, waarbij een rechtstreekse betaling zonder Belgische tussenpersonen gebeurt. Daarnaast wordt er een solidariteitsbijdrage aangerekend die gebruikt wordt voor steun aan het land.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.