Nieuws Vlaams-Brabant Belgische investeerders helpen bedrijf het Kanaal over, 100 extra krachten gezocht

Belgische investeerders helpen bedrijf het Kanaal over, 100 extra krachten gezocht

Credit: Linkedin.

Belgische investeerders helpen bedrijf het Kanaal over, 100 extra krachten gezocht

BRUSSEL/WAVER – Sortlist, een platform dat bedrijven en marketingbureaus met elkaar in contact brengt, heeft 11 miljoen euro aan financiering opgehaald bij exclusief Belgische investeerders. Hierdoor kan het op de Britse markt worden gelanceerd en honderd mensen in dienst nemen.

Het gaat om de derde financieringsronde voor de Brusselse/Waverse start-up, die momenteel actief is in België, Frankrijk, Spanje, Duitsland en Nederland. De financiering zal hoofdzakelijk worden gebruikt om de aanwezigheid op bestaande markten te versterken, de Britse markt te betreden en 100 extra mensen aan te werven. Het in 2014 opgerichte bedrijf  blijft groeien, een jaar na de overname van zijn Duitse concurrent AgenturMatching. Sortlist wil volgend jaar ook naar de VS trekken.

Met de financieringsronde van 11 miljoen euro werden de verwachtingen overtroffen. “We hebben vijf keer zoveel opgehaald als in de vorige financieringsronde,” zegt Thibaut Vanderhofstadt, CEO van Sortlist. “We moesten zelfs nieuwe gegadigden afwijzen om onszelf niet te veel te belasten. Wat belangrijk is, is ervoor te zorgen dat de mensen die investeren, overeenstemmen met onze waarden en onze visie delen. Het is geen puur financieel aspect.” De investeerden zijn alvast 100% Belgisch: alle bestaande investeerders namen deel aan de nieuwe investeringsronde. De aandeelhouders die zich bij het Sortlist-avontuur hebben aangesloten zijn : SRIW – Belgisch fonds dat vanaf het begin in Odoo heeft geïnvesteerd; TheClubDeal – Venture Capital gevestigd in Brussel; Rodolphe de Hemptinne – mede-oprichter en hoofd van Innovation Third Bridge; Diego Dumonceau – (GBI, Brico, Quick, ING) en Sofinex.

Het bedrijf heeft momenteel meer dan 100 mensen in dienst. Sortlist wil het huidige personeelsbestand binnen twee tot drie jaar verdubbelen tot meer dan 200 werknemers. De extra personeelsleden zijn in de eerste plaats nodig voor de uitbreidingsplannen in het Verenigd Koninkrijk en de VS.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.