Nieuws Vlaams-Brabant Sportoase neemt uitbating indoor onderwaterbelevingscentrum over

Sportoase neemt uitbating indoor onderwaterbelevingscentrum over

Het team van Michaël Schouwaerts (midden) neemt de uitbating van TODI over.

Sportoase neemt uitbating indoor onderwaterbelevingscentrum over

LEUVEN/LONDERZEEL/HALLE/ROTSELAAR – Sportoase, de sport- en ontspanningsgroep met hoofdzetel in Leuven en Vlaams-Brabantse vestigingen in Leuven, Rotselaar, Halle en Londerzeel, neemt vanaf 1 januari volgend jaar de uitbating van het Limburgse indoor onderwaterbelevingscentrum TODI over. De afgelopen 2 jaar leed het overkoepelende TODI verlies. 

In 2016 was TODI het allereerste indoor duik- en snorkelcentrum in Europa met 6.200.000 liter water en 6.000 zoetwatervissen. TODI is daarmee een bijzondere beleving die is ondergebracht in de voormalige zuiveringsbassins van de steenkoolmijn van Beringen. Met de bouw van TODI was 5 jaar geleden een investering van 9 miljoen euro gemoeid. De site trekt in normale omstandigheden jaarlijks gemiddeld meer dan 100.000 bezoekers.

Zwaar weer 

Tijdens de coronacrisis kreeg TODI het zwaar te verduren. In 2020 boekte het bedrijf achter de uitbating een operationeel verlies van ruim 350.000 euro, in 2019 beperkte TODI de schade tot een verlies van ruim 130.000 euro. Om de toekomst veilig te stellen, gingen de zaakvoerders samen met eigenaar LRM op zoek naar een sterke en betrouwbare partner die verankerd is op de site. “We hebben er alle vertrouwen in dat Sportoase dit project met veel toewijding zal verderzetten en het verder zal ontwikkelen tot een magneet voor toeristen, duik- en snorkelliefhebbers, ook buiten onze landsgrenzen”, zeggen TODI-zaakvoerders Dirk Heylen en Wouter Schoovaerts.

“Heel trots” 

“We zijn heel trots dat we TODI als unieke onderwaterervaring binnenkort kunnen toevoegen aan ons aanbod”, zegt Michaël Schouwaerts, Algemeen Directeur bij Sportoase. “Sportoase was al een ongelofelijke bron van beleving, en met deze uitbreiding op de negentien sportieve centra die we vandaag in Vlaanderen al uitbaten, wordt dat belevingsaanbod nog maar eens versterkt. Met de operationele overname van TODI zetten we daarnaast ook een nieuwe stap om meer verwevenheid te creëren op de uitgebreide en veelzijdige site die be-MINE vandaag al is. Samen met aandeelhouder LRM zullen we ook toekomstige duurzame investeringen verder onderzoeken.” LRM blijft eigenaar van de site. Bij TODI werken ongeveer 30 mensen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.