Nieuws Vlaams-Brabant Sportoase volledig in Kempense handen

Sportoase volledig in Kempense handen

Sportoase volledig in Kempense handen

LEUVEN/HALLE/LONDERZEEL/ROTSELAAR – Bouwgroep Van Roey uit Rijkevorsel heeft zijn belang in Sportoase verhoogd tot 100%. Mede-aandeelhouder  (via dochter Equans) Engie heeft beslist zich te concentreren op zijn kernactiviteiten en de helft van de aandelen te verkopen aan de Kempense bouwgroep.

Van Roey is een familiebedrijf uit Rijkevorsel dat onder andere woningen, kantoorgebouwen, ziekenhuizen en scholen bouwt. Onder de naam Sportoase bouwt het sinds 2005 ook zwembaden. Intussen telt het Sportoase imperium 17 zwembaden, fitnessruimtes en horecazaken.

Van Roey had tot hiertoe de helft van de aandelen van Sportoase. De andere helft was in handen van Equans (vroeger Cofely). Dat is een dochterbedrijf van de Franse multinational Engie, waarin het bedrijf al zijn activiteiten groepeert die in hoofdzaak niets met energie te maken hebben. Omdat Engie zich voortaan op zijn kernactiviteiten wil focussen is beslist de nevenactiviteiten af te stoten.

Sportoase trekt jaarlijks 4 miljoen bezoekers die komen sporten. Daarbovenop trekt de uitbater van zweminfrastructuur jaarlijks nog eens 500.000 bezoekers voor de andere activiteiten in de Sportoase-sites.

Na de overname van de aandelen blijft Equans wel de technische partner van Sportoase. Sportoase baat in onze provincie zweminfrastructuur uit in Leuven, Wilsele, Rotselaar, Halle en Londerzeel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.