Nieuws Vlaams Brabant Stageco redt uitgeregend jeugdkamp

Stageco redt uitgeregend jeugdkamp

De Chiro is Stageco erkentelijk. Copyright: Erik Van Eycken.

Stageco redt uitgeregend jeugdkamp

HAACHT /ROTSELAAR – De 180 leden, kookouders en monitoren van Chiro Werchter waren door het noodweer genoodzaakt om de Ardennen te ontvluchten en een nieuwe kampplaats te zoeken. Die vonden ze op een terrein van podiumbouwer Stageco in Tildonk (Haacht). 

De Chiro van Werchter vertrok naar het Luxemburgse Paliseul maar door de watersnood moesten de jongeren en hun begeleiders al na enkele dagen de ondergelopen kampplaats halsoverkop ontvluchten. Het leek erop dat het jaarlijkse jongerenfeest in de natuur op een grote ontgoocheling zou uitdraaien.

Maar daar verscheen plots de redder in nood op het podium: Hedwig De Meyer, Werchternaar en oprichter van Stageco, bood de Chiro een nieuw onderkomen aan op de bedrijfssite in Tildonk. “Op de site staan grote loodsen waardoor we onze tenten een dag hebben kunnen laten drogen, dat was mooi meegenomen waardoor we geen natte tenten moesten opzetten”, zegt Kaat Deroo van de Chiro.

Bij Stageco kan Chiro Werchter rekenen op een pak faciliteiten die vaak op andere plaatsen niet beschikbaar zijn. “In principe duurt de opbouw van het kamp drie dagen, maar door de geboden hulp zoals het gebruik van een vorkheftruck, realiseerden we het op amper een dag. Er zijn zelfs mensen die verlof namen om ons te komen helpen. We zijn iedereen en ook Stageco erg dankbaar”, klinkt het.

Uit dankbaarheid nodigde de Chiro Hedwig De Meyer van Stageco uit op een pannenkoekenslag, waar de ondernemer met veel plezier op in ging.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.