Nieuws Vlaams Brabant Start-up haalt angel uit energiecontracten: 1 goedkoop tarief voor iedereen en zonder kleine lettertjes

Start-up haalt angel uit energiecontracten: 1 goedkoop tarief voor iedereen en zonder kleine lettertjes

Tom Van Den Bosch en Bart Feyen van Energie.be.

Start-up haalt angel uit energiecontracten: 1 goedkoop tarief voor iedereen en zonder kleine lettertjes

SINT-JOOST-TEN-NOODE – Tom Van Den Bosch & Bart Feyen, co-founders van de nieuwe 100% groene en Belgische energieleverancier Energie.be, komen met 1 transparant en goedkoop tarief voor iedereen op de markt. Zonder kleine lettertjes. Energie.be is een dochteronderneming van Luminus, dat 1,5 miljoen euro pompt in het bedrijf. 

Energie.be wil de energiemarkt transparanter maken door Belgische, groene energie aan te bieden aan één goedkoop tarief voor iedereen. Uit een onderzoek van energieregulator CREG blijkt dat meer dan 2,23 miljoen Belgische huishoudens een elektriciteitscontract hebben dat tot de 10 duurste producten op de markt behoort. Nochtans kiest 65% van die gezinnen hun energieleverancier op basis van een vergelijkingssite. Maar vaak tonen die enkel de goedkoopste leveranciers en de tarieven tijdens het eerste jaar, zonder in detail te gaan over de voorwaarden.

Variabele tarieven op basis van groothandelsprijzen

Energie.be wil het anders aanpakken. De start-up werkt met een transparant en eenvoudig tarief voor iedereen. Jaar na jaar en zonder kleine lettertjes. Energie.be kiest daarbij bewust voor een variabel tarief gebaseerd op groothandelsprijzen, omdat dat in de praktijk het goedkoopst uitkomt.

Geen dure kantoren

“Als klant moet je continu je tarieven in de gaten houden en zelf actie ondernemen om van leverancier te veranderen. Dat is de wereld op z’n kop. Bij Energie.be blijft je continu genieten van het laagste tarief op lange termijn, zonder onaangename verrassingen”, zegt co-founder Bart Feyen. Energie.be kan zijn tarief voortdurend laag houden omdat het geen dure kantoren, grote marketingcampagnes, zware organisatiestructuren of bedrijfswagens gebruikt. “Energie.be werkt volledig online. Dat doen we omdat we onze klanten daarmee veel geld besparen. Net zoals online bankieren goedkoper is dan via een klassieke bank, is ook online energie een stuk goedkoper”, zegt co-founder Tom Van Den Bosch.

Groene energie van eigen bodem

De aangeboden energie is groen en Belgisch. “Zowel onze klanten als wijzelf vinden we het belangrijk om duurzaam te werken,” vertelt Feyen nog. “Daarom kiezen we resoluut voor 100% groene energie van eigen bodem”, besluiten de starters.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.