Nieuws Vlaams Brabant Start-up lanceert plug-and-playapp voor instant digitalisering

Start-up lanceert plug-and-playapp voor instant digitalisering

Camille de Bruyn.

Start-up lanceert plug-and-playapp voor instant digitalisering

BRUSSEL/COURT-SAINT-ETIENNE  – Start-up Plugnotes lanceert een oplossing voor kmo’s in de retail- en logistieke sector om hun dagelijkse werkzaamheden te digitaliseren en te vereenvoudigen, zonder te moeten investeren in IT-ontwikkeling of opleidingen.

Met de  plug-and-playapp van Plugnotes kunnen kmo’s in enkele minuten tijd zelf oplossingen, digitale formulieren en databases configureren en die direct beschikbaar stellen aan hun medewerkers en andere belanghebbenden.

Bijna 78% van de digitale transformatieprojecten in kmo’s valt in het water, loopt vertraging op of is te duur. Dat blijkt uit een enquête van wereldwijd onderzoeksbureau Gartner. De Belgische start-up Plugnotes wil die trend doorbreken met een no-code-oplossing waarmee kmo’s met een minimaal budget hun workflow kunnen digitaliseren en vereenvoudigen. De start-up wordt daarin begeleid door accelerator Start it @KBC. De oplossing van Plugnotes is gericht op bedrijven met teams op het terrein, die veel interactie hebben met externe partijen, en organisaties met een beperkt IT-team, die niet de tijd of de middelen hebben om specifieke oplossingen te ontwikkelen of dure software te implementeren.

“Wie digitalisering zegt, zegt IT. Maar binnen bedrijven zijn de technische teams vaak niet in staat om even snel te reageren als de operationele teams dat willen. Daardoor worden projecten uitgesteld of gedelegeerd aan externe consultants om oplossingen op maat te ontwikkelen of software/ERP’s te implementeren”, zegt Camille de Bruyn, medeoprichtster van Plugnotes en voormalig digitaal analiste bij Accenture.

Onmiddellijke resultaten

Plugnotes is onder meer bestemd voor bedrijven in de retail- en logistieke sector die nog met papier en pen of een combinatie van verschillende tools werken voor het opvolgen van commerciële bezoekrapporten, het beheer van leveringsbonnen, het opvolgen van de productie en de kwaliteit, contractbeheer, enz.

Plugnotes is vandaag beschikbaar voor iOS, Android en Web. Binnen een paar dagen  zullen gebruikers de oplossing ook kunnen connecteren met de andere tools van hun ecosysteem via Zapier. De start-up was eind 2019 halve finalist in de Comet Competition Benelux en maakt deel uit van de Start-it @KBC community, de grootste accelerator van België.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Meise
Meise

Stephex Group koopt manège

MEISE - Het Meisese paardenbedrijf Stephex Group van Stephan Conter heeft manège Saint-Hubert in het Antwerpse Kapellen overgenomen. Conter wil… Lees meer