Nieuws Vlaams-Brabant Start-up Totemus lanceert digitaal toerisme in Vlaams-Brabant

Start-up Totemus lanceert digitaal toerisme in Vlaams-Brabant

Start-up Totemus lanceert digitaal toerisme in Vlaams-Brabant

WEZEMBEEK-OPPEM – Totemus, de app die een netwerk van digitale schattenjachten aanbiedt, is vanaf nu beschikbaar in Vlaanderen. De start-up wil haar succes in Wallonië overdoen aan de andere kant van de taalgrens.

Een primeur in Vlaams-Brabant 

Totemus, dat al twee jaar beschikbaar is in de vijf provincies van Wallonië en in Brussel, overschrijdt de taalgrens om digitale schattenjachten in Vlaanderen aan te bieden. Hiervoor heeft de applicatie zich gevestigd in Wezembeek-Oppem, in Vlaams-Brabant.

Het initiatief voor dit eerste experiment in het noorden van het land kwam van de leerlingen van de 6de klas van de Franstalige plaatselijke school La Fermette, die een wandeling hadden uitgedacht om de rijkdom van de stad te ontdekken.

Gebieden veranderen in een ludiek speelterrein

Totemus is een mobiele app waarmee gebruikers het erfgoed van onze regio’s kunnen ontdekken via een netwerk van speurtochten. Halfweg tussen schatzoeken en geocaching, is de app 24 uur per dag, zeven dagen per week toegankelijk in vier talen. ​

De routes zijn niet van tevoren gekend: de gebruikers moeten raadsels oplossen via hun waarnemingsvermogen om van het ene toeristische punt naar het andere te worden geleid, tot het eindpunt van de schattenjacht. Zodra ze dit punt hebben bereikt, verdienen ze Toteez, de virtuele valuta van de applicatie, die kan worden ingewisseld voor vouchers die geldig zijn bij toeristische attracties die partner zijn van Totemus.

Door verschillende speurtochten te combineren, kunnen bezoekers thematische badges verdienen (landbouw, street art, kastelen, enz.) om meer Toteez te winnen. Totemus tovert de gebieden om in ludieke speelterreinen die voor iedereen toegankelijk zijn, en zo het lokale toeristische ecosysteem stimuleren.

“De speurtochten zijn ontwikkeld in samenwerking met belanghebbenden op vlak van toerisme en onderwijs en bieden een innovatieve digitale oplossing om ons rijke erfgoed te promoten”, zegt oprichter Benjamin Pirson. “De applicatie verbindt gebieden met een grote gemeenschap van gebruikers via een leuke ervaring die voor iedereen toegankelijk is.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.