Nieuws Vlaams Brabant Startende ondernemers krijgen duwtje in de rug

Startende ondernemers krijgen duwtje in de rug

Startende ondernemers krijgen duwtje in de rug

wetenschapsparkIn Leuven werden maandag de vijf projecten voorgesteld die van de provincie Vlaams-Brabant samen 80.000 euro subsidies krijgen voor de vorming die ze organiseren voor ondernemers. “Deze projecten spelen het meest in op een knelpunt, specifieke nood of toekomstige trend in de economie van onze regio”, zegt Marc Florquin, gedeputeerde van Economie.

Leuven.Inc voor ‘Brown Bag Lunches-Learn, Exchange & Accelerate’

Leer- en uitwisselingssessies voor jonge technologische bedrijven worden in Leuven georganiseerd binnen het Innovatie-en Incubatiecentrum, het bedrijvencentrum en Bio-Incubator/wetenschapspark. De verdere uitbouw van deze bedrijven wordt gestimuleerd via netwerking. Diverse aspecten van hun bedrijfsvoering worden onder de loep genomen.

Hogeschool UC Leuven-Limburg voor ‘Moving Minds On Wheels’

De hogeschool stelt een mobiel platform vol kennis en expertise voor op maat van ondernemers en ondernemende studenten. Ze rijden met een bus naar bedrijventerreinen om in tien thematische sessies ondernemers bij te staan in hun dagelijkse uitdagingen.

Voka Kamer van Koophandel Vlaams-BrabantStarten en weer doorgaan: ondernemersvorming voor het jonge bedrijf’

Het project biedt een laagdrempelige opleidingscyclus aan jonge ondernemingen die nood hebben aan een eerste grondige check-up van hun ondernemersvaardigheden na de start.

Boerenbond voor ‘Lean in land- en tuinbouw’

Het project wil de principes van Lean ingang doen vinden in de land- en tuinbouwsector. Lean is een managementfilosofie voor maximale waarde voor de klant met zo weinig mogelijk verspilling. Met een ondernemersevent voor Vlaams-Brabantse land- en tuinbouwers en een lerend netwerk voor fruittelers spelen ze in op de behoefte van bedrijven om de operationele kwaliteiten te verbeteren en de winst te verhogen.

Starterslabo Vlaams-Brabant voor ‘Ondernemerscompetenties in het kwadraat’

Het project wil de werkzoekende, werkende en startende ondernemers versterken en laten groeien rond twaalf ondernemerscompetenties: zelfkennis, gerichtheid op leren, doorzettingsvermogen, besef van rendement, kansen zien, zicht op de markt, netwerken vormen, solidair en milieubewust handelen, overtuigingskracht, zelfstandigheid, toekomstig plannen, besluitvaardigheid. Dat gebeurt via vier interactieve workshops.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.