foto opening Amor

Starter in beeld: Dierenartsenpraktijk Amor

KEERBERGEN – Sofie Geens en Magali Verreth maakten hun gezamenlijke droom waar: een eigen diergeneeskundepraktijk, Amor genaamd, in Keerbergen. Het duo wil een groepspraktijk waar zieke diertjes met liefde behandeld worden door artsen die up-to-date blijven met de nieuwste kwalitatieve methoden van het vak. Sofie en Magali zijn onze starters in beeld. 

Sofie en Magali studeerden dierengeneeskunde in Gent. Magali werkte na haar studies zes jaar bij de dierenartsenpraktijk Sirius in Mechelen, waar Sofie drie jaar geleden ook aan de slag ging. Het werd snel duidelijk dat de twee vrouwen goed konden samenwerken en een gemeenschappelijke visie deelden op het vlak van dierengeneeskunde. Ze vinden dat dierenartsen zichzelf moeten blijven bijscholen en op de hoogte moeten blijven van de nieuwste methoden en evoluties binnen de sector. Sofie en Magali zitten dan ook in het bestuur van een vereniging die bijscholing organiseert voor dierenartsen. “We zijn van plan geregeld bijscholing te volgen en deze informatie met elkaar te delen”, vertelt Sofie Geens. “Met twee visies hou je je aanpak ook vers. Als je altijd alleen werkt, roest je misschien vast. Zo kunnen we samen een sterk platform voor onze klanten blijven aanbieden.”

Honden, katten, konijnen en andere knaagdieren

Bij Amor zullen de dieren behandeld worden alsof het de dieren van Sofie en Magali zijn. “met liefde voor het dier”, is dan ook hun credo. Amor werkt enkel op afspraak zodat alle dieren en klanten voldoende individuele aandacht krijgen en zo professioneel worden bijgestaan. De praktijk behandelt enkel honden, katten, konijnen en andere knaagdieren. “We zijn afgestudeerd in de optie gezelschapsdieren. We vinden niet dat het een verstandige keuze zou zijn om andere dieren te behandelen; je kan niet alles van alle dieren weten. We willen enkel de meest kwaliteitsvolle expertise aanbrengen voor onze klanten.  Het belangrijkste advies dat we willen meegeven is dat je elk jaar je dier moet laten controleren. Mensen wachten meestal te lang tot ze een probleem hebben. Tijdens een inspectie zullen we (ouderdom)kwaaltjes vroeger kunnen vaststellen en hier gepast op kunnen anticiperen. Wachten tot er symptomen optreden is niet aan te raden”, luidt het nog.

Operaties en hospitalisatie 

In de praktijk op het Gemeenteplein is er ook mogelijkheid tot operaties en hospitalisatie van zieke dieren. Er is een tuintje voorzien voor hospitalisatie waar bijvoorbeeld honden kunnen worden uitgelaten. Honden en katten zullen ook aparte leefruimtes krijgen om onnodige stress te vermijden tijdens de herstelperiode. De locatie heeft ook gratis parking vlak tegenover de praktijk. “Als we luidop mogen dromen, willen we binnen een paar jaar graag een goed draaiende praktijk met een aangenaam cliënteel. Elke dag opstaan om de diertjes en de mensen bij te staan; dat is onze droom. We willen een familiale band met ons klantenbestand en dit ook het liefst met ons twee gezellig samen blijven doen”, besluit Sofie.