Nieuws Vlaams-Brabant Starter in beeld: Snit & draad

Starter in beeld: Snit & draad

Starter in beeld: Snit & draad

AARSCHOT – Aan de Marktweg in Rillaar (Aarschot) is een nieuw textielatelier geopend: Snit & draad. Zaakvoerster Sabine Beringhs (44) is onze starter in beeld. 

Door gezondheidsproblemen nam Sabine Beringhs in 2017 (voorlopig) afscheid van haar job aan KU Leuven. Sabine werkte er mee aan onderwijsprojecten in opdracht van de overheid. De wetenschap boeide haar wel “maar er wrong iets”. Daarop besliste Sabine terug te grijpen naar dat wat ze graag doet: naaien en stikken. Sabine is ruim tien jaar actief met naald en draad, verschillende cursussen patroontekenen inbegrepen. Al van jongs af gaf ze de ogen de kost bij mama Gaby (74) die inmiddels al meer dan 60 jaar het ambacht beoefent.

Drie pijlers 

Begin deze maand startte Sabine haar eigen textielatelier, Snit & draad, aan de Marktweg 20 in Rillaar (Aarschot). “Het atelier steunt op drie pijlers”, aldus Sabine. “De eerste is het retoucheren van kledij, de tweede is het maatwerk. Als derde en laatste pijler wil ik workshops organiseren. Er is heel wat interesse om het ambacht onder de knie te krijgen. Bovendien zijn er heel wat meer stoffenwinkels, wat de mensen uitnodigt aan de slag te gaan met naald en draad.”

Vrouwen 

Voorlopig richt Sabine zich enkel op vrouwen maar mannen kunnen in de toekomst mogelijk ook in het textielatelier terecht. Evenals mensen met een beperking. “Ik ken enkele personen die in een rolstoel zitten, en vragende partij zijn om een modieuze en comfortabele broek te dragen. Meestal zijn hun broeken te kort en zitten er teveel zakken op. Ook ondervinden sommigen hinder door de zijdelingse naden die wrijving veroorzaken. Op dit moment zit die modieuze en comfortabele broek voor mensen met een beperking in een testfase. De eerste reacties zijn alvast positief”, aldus Sabine. In de handel zijn de broeken voor andersvaliden wel te vinden maar worden ze “ziekenkasbroeken” genoemd omdat ze niet echt een streling zijn voor het oog. En daar wil Sabine iets aan doen.

Workshops

Tot eind juni dit jaar organiseert de veertiger twee reeksen van workshops. De eerste reeks richt zich tot beginners die nog nooit achter een naaimachine hebben gezeten, de tweede is voor gevorderden die aan de slag gaan voor een hemd/blouse. Voorts plant Sabine nog dagworkshops waar in één dag een kledingstuk (T-shirt, lente-en zomerjurk, short, bomber en inkorten van broeken) van A tot Z wordt gemaakt.

 

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.