Nieuws Vlaams Brabant Starter van de week: Belle-Gin

Starter van de week: Belle-Gin

Starter van de week: Belle-Gin

KORTENAKEN  – Aan de Vaanstraat in Hoeleden (Kortenaken) is recent het bedrijf Belle-Gin van start gegaan. De zaak van Vanessa Dekeyzer is onze starter van de week. 

De horeca is al een tijdje gesloten en ook feesten en evenementen zijn nog niet meteen aan de orde. Om mensen toch samen te brengen en hen een leuke avond te bezorgen, organiseert Vanessa Dekeyzer (40) met haar start-up Belle-Gin sinds kort online gintastings. “Na twee succesvolle en uitverkochte edities vindt deze maand opnieuw een online gintasting plaats”, vertelt Vanessa.

Passies 

Vanessa heeft heel wat passies. “Ik schrijf al zeventien jaar voor de media als regiojournaliste. Dat doe ik bijzonder graag, maar in mijn vrije tijd amuseer ik mij graag met vrienden, familie, mijn liefste zoon Jarne, mijn hondjes. Ik houd van gezelligheid en samenzijn en daar mag al eens een lekker drankje bij zijn. Voor mij is het lekkerste drankje een Gin & Tonic.”

“Op restaurant en evenementen bestel ik dan ook graag een GT”, gaat Vanessa verder. “Ik merkte daarbij vaak op dat de verhouding tussen de gin en de tonic niet goed zat en dat er meer een salade van de GT gemaakt werd met de zotste combinaties van garnituur in het glas. Het aanbod bleef ook vaak beperkt tot de ‘standaardmerken’. Toen ik enkele jaren geleden in Brugge een ginstore binnen stapte, was ik zwaar onder de indruk van het ruime gamma aan gins”, luidt het.

Licentiate Geschiedenis 

Vanessa begon zich te verdiepen in de ginwereld. “Als licentiate Geschiedenis ben ik steeds geïnteresseerd in de historiek van dingen en gin heeft een boeiende geschiedenis. Ik ben dan ook heel wat gaan proeven en proberen en dat is zo leuk. Het is een echte zoektocht geworden naar wat ik de lekkerste gin vind en welke tonic ik er graag bij heb. En die zoektocht is nog niet ten einde (lacht)”, luidt het.

Gin en food 

Ook de combinatie van gin en food inspireert Vanessa. “Maar ik ben maar een ‘amateurkok’ en dus leek het me leuk om samen de lokale horeca tastings op te zetten, waarbij gin en gerechtjes van tapas tot dessert samen gaan. Er waren al wat plannen, maar die vielen meteen in duigen toen corona ons in de greep kreeg. De opstart van Belle-Gin was dan ook niet makkelijk, maar samen met mijn man Bernard, die 100 procent achter me staat, zijn we met een webshop in gin en rum, de passie van mijn man, begonnen. Belle-Gin.be is nu ongeveer anderhalve maand actief.”

Ginboxen 

Tastings aan huis of op feesten en evenementen is nog niet aan de orde. “Maar waarom wachten, dacht ik. Online kan ik ook mensen samenbrengen en gin leren kennen. Zo is het idee gekomen om ginboxen samen te stellen, een heel werkje steeds omdat alles coronaproof moet zijn. In die box zit de hele uitleg van de tasting samen met maar liefst acht proevertjes van gin, heel wat tonic om uitgebreid te kunnen experimenteren, botanicals en enkele hapjes. De boxen worden overdag verspreid opgehaald bij ons thuis in Hoeleden en iedereen krijgt vooraf de Zoom-link waar ze om iets voor 20 uur moeten op klikken. En zo starten we dan samen de tasting.”

Volzet 

De eerste edities in december vorig jaar waren op korte tijd volzet. “Ik probeer het aantal deelnemers telkens te beperken tot vijftien omdat je toch met iedereen moet kunnen praten zonder dat het te chaotisch wordt. Ik had het geluk om een top publiek te hebben op de eerste tastings. We hebben ons goed geamuseerd en iedereen was achteraf bijzonder enthousiast. Op 23 januari vindt de volgende online tasting plaats. Hiervoor zijn nog enkele plaatsen vrij. Ook de komende maanden zullen er nog online tastings, in gin én rum, plaatsvinden. Alle info en data vind je zeker terug op onze website en op de Facebookpagina van Belle-Gin.”

Paardentrailer 

En Vanessa droomt nog verder. “Mijn man en ik hebben een paardentrailer aangekocht. Bernard bouwt deze momenteel om tot een mobiele gin-bar! Zo zal het binnenkort mogelijk zijn om ons te boeken voor feesten en evenementen. Wij brengen de beste gins en tonics, én rum, mee in een mooie omkaderd geheel. Nog heel veel dromen en plannen dus met Belle-Gin”, besluit Vanessa.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Begijnendijk, Diegem
Begijnendijk

13 falingen

LINTER/BEGIJNENDIJK/KAMPENHOUT/ZAVENTEM/WEZEMBEEK-OPPEM/DIEGEM/VILVOORDE/KRAAINEM/GANSHOREN/EVERE/ANDERLECHT - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben 12 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer

Dilbeek, Haren
Dilbeek

Vinci legt hand op familiebedrijf

DILBEEK/HAREN - Het Dilbeekse familiebedrijf Legendre Conveyors, integrator van transportsystemen en lijnmanagement,  is overgenomen door Vinci Energies Belgium uit Haren.  Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Strombeek-Bever, Tielt-Winge
Strombeek-Bever

Distributeur zoekt groei met hippe slippers

TIELT-WINGE/STROMBEEK-BEVER - Regalo Esclusivo, distributeur van trendy schoenen en handtassen, wil haar aanbod verder uitbreiden met de hippe slippers van… Lees meer