Nieuws Vlaams Brabant Starter van de week: BO HAIR

Starter van de week: BO HAIR

Ayten (links) en Brenda Olcas van BO HAIR. Credit: Erik Van Eycken.

Starter van de week: BO HAIR

BOORTMEERBEEK – Aan de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek heeft kapsalon BO HAIR de deuren geopend. Zaakvoerster Brenda Olcas is onze starter van de week. 

Als klein meisje was Brenda gefascineerd door haren, vooral die van haar moeder en zussen. Ze ging ermee aan de slag tot groot jolijt van de familie. “Ter gelegenheid van familiefeesten was ik de kapster van dienst”, vertelt Brenda. Haar creativiteit en zorgvuldigheid werd geapprecieerd want nu nog wordt op haar een beroep gedaan voor belangrijke/feestelijke gebeurtenissen in familiekring.

Filiaalmanager 

Eens het diploma Haarverzorging op zak deed de twintiger haar eerste werkervaring op in een kapsalon waar ze niet heel lang bleef. Vervolgens vond de Mechelse onderdak bij de kappersketen Yes! In het filiaal aan de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek zou ze meer dan 7 jaar blijven. “Na 3 jaar ben ik daar filiaalmanager geworden”, vertelt Brenda. Met de kappersketen ging het na het verloop van tijd evenwel minder goed, met een reorganisatie tot gevolg. Het Boortmeerbeekse kapsalon werd gesloten.

Akkoord met curator 

Brenda stond voor een belangrijke keuze: als bediende doorgaan in een ander kapsalon of de sprong wagen naar het zelfstandige bestaan. Het werd het laatste. “Omdat ik altijd iets op eigen benen wilde doen, heb ik  mijn stoute schoenen aangetrokken en ben naar de curator gestapt. Omdat ik al heel wat ervaring heb en een bekend gezicht ben in het salon in Boortmeerbeek heeft de curator mij die vestiging toegezegd”, klinkt het. Brenda nam het klantenbestand over en stak het kapsalon in een nieuw kleedje.

Klanten komen terug 

“Op 13 februari dit jaar heb ik op dezelfde locatie langs de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek (naast schoenen Torfs) mijn eigen kapsalon BO HAIR geopend. In mijn familie ben ik de eerste die de stap naar het ondernemerschap heeft gezet. Het is wel best spannend maar ik ben wel tevreden dat het merendeel van de klanten van Yes! de weg naar BO HAIR heeft gevonden”, zegt de jonge vrouw nog. Komende maand komt ook haar zus Ayten in de zaak. “Ayten is brow-artieste, en zal zich hierop toeleggen bij BO HAIR”, klinkt het.

Kleuringen 

De bijzondere specialiteit van Brenda zijn de kleuringen. “Klanten die iets totaal anders willen doen met hun haren zijn bij mij aan het juiste adres. De skills van de kleuringen heb ik geleerd bij de internationaal gerenommeerde kapper Mounir, bij wie ik een opleiding heb gevolgd in het Franse Montpellier. Ook zijn producten heb ik in de aanbieding”, zegt de kersverse onderneemster nog. Verder werkt Brenda met L’Oreal, Kerastase en Redken.

Ambities 

Brenda heeft de ambitie om met BO HAIR te groeien, maar wil dit stap per stap bewerkstelligen. “Ik wil eerst zien hoe de opstart van BO HAIR verder evolueert maar het is wel mijn droom om op termijn meerdere kapsalons te openen”, luidt het nog. BO HAIR is geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag van 9 tot 18 uur. Op donderdag kan je er terecht tot 19 uur, op zaterdag van 8 tot 16 uur.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Bekkevoort
Bekkevoort

Wijndomein in rouw

BEKKEVOORT - De bestuurders, medewerkers en sympathisanten van wijndomein Kluisberg aan Rijnrode in Assent (Bekkevoort) zijn in rouw. Vorige week… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Dilbeek, Elsene
Dilbeek

11 falingen

SCHERPENHEUVEL/TIELT-WINGE/HULDENBERG/WEMMEL/HALLE/DILBEEK/ELSENE - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben 11 bedrijven en eenmanszaken failliet verklaard.  Lees meer