Nieuws Vlaams Brabant Starter van de week: Butterfly helpt jonge managers hun team beheren

Starter van de week: Butterfly helpt jonge managers hun team beheren

Starter van de week: Butterfly helpt jonge managers hun team beheren

De startup Butterfly werd genomineerd voor de Webby Awards in de categorie berichtenapplicaties. De jonge onderneming wil nieuwe managers helpen om hun teams beter te beheren.

Butterfly werd opgericht door drie jonge ondernemers uit Brussel en Vlaams-Brabant. “Het concept is bedacht voor jonge managers die vaak slecht zijn gecoacht”, zegt medeoprichter Marcus Perezi-Tormos.

Butterfly stuurt elke week een bericht aan de teamleden met de simpele vraag hoe het met hem of haar gaat. De werknemers kunnen antwoorden via smileys die hun gemoedstoestand van de afgelopen week weerspiegelen. Butterfly stelt hen ook vragen op vijf parameters: hun rollen en verantwoordelijkheden binnen het team, het management, de samenwerking, de werkomgeving en het evenwicht tussen hun professioneel en privéleven.

Een verslag wordt naar de teamleiders gestuurd, met maatregelen die kunnen worden genomen. “Ons project wil de omkadering vervangen van managers die vaak veel geld kosten.” De startup werkt met ondernemingen zoals Waterlink, Ticketmaster, Citibank en General Electric.

De Webby Awards belonen applicaties, platformen en campagnes die elk jaar het meeste succes hebben op het internet. Butterfly neemt het in zijn categorie op tegen Nike On Demand, Poncho the Weathercat, Giphy en Hipmunk.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.