Nieuws Vlaams-Brabant Starter van de week: Core Fm

Starter van de week: Core Fm

Davy Van Den Meerssche.

Starter van de week: Core Fm

KEERBERGEN – Aan de Achiel Cleynhenslaan in Keerbergen is het bedrijf Core Fm van start gegaan. Zaakvoerder Davy Van Den Meerssche is onze sustainable starter van de week.

Davy (36) wil niet dat zijn twee dochters, van 3 en 5 jaar, hem later vertellen dat hij niets gedaan heeft aan de klimaatproblematiek. Voortbouwend op de bindende Europese regelgeving (Green Deal,..) en zijn jarenlange internationale managementervaring in Real estate en Facility management wil Davy als ondernemer een steen verleggen in de branche van het duurzaam niet-residentieel vastgoed. “Er is een gat in de markt van het onafhankelijk en betaalbaar advies voor bedrijven en organisaties rond duurzaam vastgoed”, zegt Davy Van Den Meerssche. “Bovendien is er geen weg terug. Er is de Europese Green Deal (Akkoorden van Parijs) en Vlaanderen moet tegen 2040 asbestvrij zijn. Er ligt dus nog heel wat werk op de plank om onze bedrijven en organisaties compliant te maken en te houden.”

Extra studie

Om zijn expertise verder uit te diepen volgt Davy, houder van een bachelor Facility Management en een master Bedrijfskunde, de opleiding “Energetische renovatiecoördinator”. Davy zit in het tweede en laatste jaar. Het einde van de studie wachtte de dertiger evenwel niet af om een sprong te maken naar het ondernemerschap. In maart dit jaar startte hij het bedrijf Core Fm op nadat hij jaren in een EMEA-context aan de slag was bij de bedrijven Robert Half, Medpace en Goodman.

Core Fm

“De letters “Co” in Core staan voor coördinatie en constructie, de “Re” voor real estate en renovatie”, vertelt Davy. “Fm is dan weer de afkorting van Facility management. Core Fm is een onafhankelijk advies-en coördinatiebureau dat in binnen-en buitenland bedrijven, organisaties en investeerders in de eerste plaats een full service aanbiedt in hun zoektocht en de verwerving van duurzaam niet-residentieel vastgoed.”

Aanbod

Vaak worden de taken van Davy verward met die van een makelaar. “Maar dat ben ik niet, een makelaar. Ik heb dan ook geen panden in portefeuille”, luidt het. “Ik begeleid de zoektocht naar niet-residentieel vastgoed op een 100% onafhankelijke manier.” Eens het betrokken pand verworven is kan de klant blijvend een beroep doen op de diensten van Core Fm. “We bieden ook begeleiding en advies aan bij de bouw en inrichting van een pand en brengen onze expertise in bij energetische renovaties. Indien nodig zorgen we voor de inventarisatie van asbest en begeleiden we de klant bij de verwijdering ervan. Als laatste pijler van onze bedrijfsvoering ontzorgen we onze klanten met het dagelijks beheer van het niet-residentieel vastgoed”, vertelt de stichter nog.

Gelijkgestemde zielen

Het is de ambitie van Davy om zijn zaak verder uit te bouwen met gelijkgestemde zielen. Zijn focus ligt op langere termijn niet enkel in België. “Aangezien ik altijd al internationaal gewerkt heb behoort een uitbreiding van de activiteiten naar het buitenland zeker tot de mogelijkheden”, besluit Davy.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

7 faillissementen

LEUVEN/LANDEN/BRUSSEL - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben 7 bedrijven en zelfstandigen failliet verklaard.  Lees meer