Nieuws Vlaams-Brabant Starter van de week: Digbreakandbuild

Starter van de week: Digbreakandbuild

Alexis Leonet.

Starter van de week: Digbreakandbuild

ZEMST – Aan de Weerstandersstraat in Hofstade bij Zemst is Digbreakandbuild.be van start gegaan. De zaak van Alexis Leonet in onze starter van de week.

Alexis Leonet uit Hofstade bij Zemst had slechte ervaringen met enkele aannemers tijdens de verbouwingen aan zijn woning. Die negatieve vibes brachten hem op het idee om een site te bouwen waar aannemers, bouwbedrijven, architecten, tuinmannen, stukadoors en immokantoren zich op een zo volledig mogelijke en eerlijke manier kunnen presenteren. Intussen hebben een 70-tal ondernemingen en zelfstandigen zich gratis (zonder opgave van betaalkaartgegevens)  aangemeld op de website.

Nederlands

Alexis wil met de site bezoekers in contact brengen met geregistreerde partners voor nieuwbouw, verbouwing of interieur-en buitenwerk. Hoe gaat het in zijn werk? “Heel eenvoudig. Klanten worden verbonden met een partner op basis van de info die de eerste ingeeft. Het is dus de klant die de aannemer zoekt. Er is dus geen sprake van leads”, luidt het nog. Digbreakandbuild.be werkt voorlopig enkel met partners die de Nederlandse taal machtig zijn. Het gros van de bouwbedrijven of aanverwanten is gevestigd in België. Twee aangesloten ondernemingen zijn actief in Spanje, een derde in Nederland.

Reviews

Voorlopig kunnen klanten nog geen feedback achterlaten voor het gepresteerde werk van de aannemer, architect, bouwbedrijf of immokantoor. “Dat klopt, maar er wordt aan gewerkt. Het is de bedoeling dat er een reviewpagina komt die gelinkt is aan de persoonlijke pagina van de aannemer op digbreakandbuild.be. Klanten zullen op die plek in detail hun ervaringen met die aannemer, architect, bouwbedrijf of immokantoor kunnen delen”, zegt Alexis nog.

Tripadvisor van de bouw

Alexis combineert de website met zijn job bij Brussels Airlines. “Intussen 23 jaar ben ik aan de slag bij de luchtvaartmaatschappij. Momenteel ben ik cabineverantwoordelijke op het vliegtuig”, vertelt de man nog. Het is zijn droom om met digbreakandbuild.be een soort Tripadvisor van de bouwsector te worden. Alexis wil met digbreakandbuild.be over de landsgrenzen heen kijken en plant een vertaling in het Engels, Frans en Duits.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.