Nieuws Vlaams Brabant Starter van de week: DriveNow zit al aan 15.000 klanten

Starter van de week: DriveNow zit al aan 15.000 klanten

Starter van de week: DriveNow zit al aan 15.000 klanten

DriveNow, de autodeeldienst van BMW en Sixt, telt na een jaar in Zaventem en Brussel al 15.000 klanten. Samen reden die al 900.000 kilometer. Op termijn mikt DriveNow op 50.000 tot 60.000 gebruikers in en om Brussel.

DriveNow is een free floating deeldienst: gebruikers kunnen binnen een afgebakend gebied de auto’s achterlaten en oppikken waar ze willen. “Iedereen kent Cambio omdat zij al veel langer actief zijn. DriveNow is iets helemaal anders”, stelt managing director Christian Lambert.

Bij Cambio moet de wagen naar de standplaats van vertrek teruggebracht worden. Als mensen zien hoe free floating werkt, zijn velen volgens Lambert bereid hun eigen auto op te geven. Onder meer bij de Europese ambtenaren in en om de hoofdstad zijn de deelwagens populair.

Een gemiddelde klant gebruikt drie tot vijf keer per maand een auto van DriveNow voor ritten van 20 tot 25 minuten. Het wagenpark bestaat uit ongeveer 310 auto’s. Die zijn sinds begin dit jaar beschikbaar op de luchthaven in Zaventem.

Lambert hoopt op 50.000 tot 60.000 gebruikers in Brussel, die hij op termijn allemaal met elektrische wagens wil laten rondrijden. Hij maant de overheden daarom aan om werk te maken van meer laadpalen.

DriveNow denkt ook aan uitbreiding. “Het is denkbaar dat we naar Antwerpen gaan. De lage-emissiezone daar is een extra argument.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer