Nieuws Vlaams Brabant Starter van de week: gezond eten met beperkt budget bij Sociale Kruidenier

Starter van de week: gezond eten met beperkt budget bij Sociale Kruidenier

Starter van de week: gezond eten met beperkt budget bij Sociale Kruidenier

Sociale Kruidenier opent woensdag een nieuwe winkel in Bierbeek. Dit is meteen het eerste winkelpunt op het Vlaams-Brabantse platteland. Het biedt gezond eten met een beperkt budget, door te werken met voedseloverschotten.

Sociale Kruidenier Vlaams-Brabant had al een winkelpunt in Leuven. De coöperatieve vennootschap opent nu met de steun van het OCMW van Bierbeek een nieuw winkelpunt in Lovenjoel, deelgemeente van Bierbeek.

Deze opening past in het kader van Bierbeek kom uit je kot. Dat is een project van het Europees programma voor plattelandsontwikkeling LEADER. Het wil het sociaal  isolement op het platteland doorbreken en verborgen armoede opsporen en verhelpen.

“Bijzonder aan dit winkelpunt is dat we het concept nu ook op het platteland introduceren”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor Plattelandsbeleid en Europa. “Tot vandaag werden sociale kruideniers steeds in stedelijke omgeving opgestart.”

De Sociale Kruidenier wil het recht op gezonde, betaalbare en duurzame voeding garanderen voor iedereen, met bijzondere aandacht voor mensen uit kansengroepen. Dit doen ze door een netwerk van winkel- en afhaalpunten uit te bouwen, die steeds gekoppeld zijn aan een lokale sociale organisatie om zo ontmoeting, vrijwilligerswerk en vorming te kunnen organiseren.

“Het is niet zo gemakkelijk gezond te eten met een beperkt budget. Sociale kruideniers maken dit mogelijk door te werken met voedseloverschotten. Door onze steun aan de verdere uitbouw van De Sociale Kruidenier Vlaams-Brabant bestrijden we ook de armoede”, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor Gelijke Kansen.

Het publiek kan elke woensdag tussen 10 en 16 uur komen winkelen aan Klein Park 1 in Bierbeek.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer