Nieuws Vlaams Brabant Starter van de week: Gintermezzo en SMTH Smooth lanceren urban pop-up

Starter van de week: Gintermezzo en SMTH Smooth lanceren urban pop-up

Starter van de week: Gintermezzo en SMTH Smooth lanceren urban pop-up

Met Popstart wil de stad Leuven betaalbare pop-upruimte voor starters creëren en tegelijk leegstand in de winkelstraten tegengaan. Drie nieuwe pop-ups openden de deuren in twee panden in de Diestsestraat. In een van de locaties slaan Gintermezzo en SMTH Smooth de handen in elkaar met een urban pop-up.

“Met Popstart geven we zuurstof aan de creatieve economie en de innovatieve handel in de stad. Tevens gaan we winkelstraten aantrekkelijker maken door eigenaars aan te moedigen om hun leegstaande panden tijdelijk te verhuren aan een betaalbare prijs”, zegt schepen van Handel Erik Vanderheiden (CD&V).

Popstart helpt creatieve starters met een sterk verhaal tijdelijk aan betaalbare ruimte. Via een online platform kunnen eigenaars hun locatie aanbieden. Als ze dat aan interessante voorwaarden doen, moeten ze tijdelijk geen leegstandstaks betalen.

“Creatieve ondernemers moeten een nieuw idee of concept kunnen uittesten zonder al te grote risico’s”, zegt schepen van Economie Mohamed Ridouani (SP.A). “We ondersteunen starters ook met gratis advies, een uitgebreid netwerk van ondernemers en promotie via Popstart.”

De twee pop-uppanden in de Diestsestraat die de stad zelf verhuurt, hebben hun tijdelijke uitbaters gevonden. Op nummer 206 nemen Gintermezzo en SMTH Smooth hun intrek. Deze twee jonge en ambitieuze ondernemingen toverden het pand om in een urban pop-up.

Bij Gintermezzo kan iedereen terecht om de beste Belgische gins te proeven. SMTH Smooth ontwerpt unieke houten accessoires die gepersonaliseerd kunnen worden. Denk aan brillen, smartphonehoesjes en hippe kledij.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.