Nieuws Vlaams Brabant Starter van de week: GremonCraft

Starter van de week: GremonCraft

Starter van de week: GremonCraft

BOORTMEERBEEK – Aan de Puttekensweg in Boortmeerbeek is het decoratiebedrijf GremonCraft van start gegaan. De zaak van Grzegorz en Monika Wanczyk is onze starter van de week. 

De van Polen afkomstige Grzegorz en Monika Wanczyk wonen inmiddels 9 jaar in Boortmeerbeek. Het koppel leerde elkaar kennen op de Poolse kunstacademie en besloten hun passie te professionaliseren door onder andere binnenshuis muurschilderingen te maken. “GremonCraft biedt verschillende soorten schilder-en renovatiewerkzaamheden in residentiële interieurs aan”, zegt Grzegorz. “Daarnaast maken wij meubels of muren graag opvallend mooi, met een handgemaakte decoratie. Wij restaureren en renoveren ook artistieke objecten zoals hout, steen, beton en schilderij-werken. Schoonheid en kunst zijn twee woorden die van elkaar niet los te koppelen zijn, daarom zorgen we voor een esthetisch correct afgeleverd product.”

Stijl en kleuren

In overleg met de klant wordt de stijl en de kleuren vastgelegd. “Eerst maken we een ruwe schets, vervolgens worden de eerste ontwerpen op de muur getekend. Soms tekent Monika en kleur ik alles in, maar andersom is ook perfect mogelijk. We werken als een team”, zegt de man nog.

Demo-en referentiehuis

Voorlopig is GremonCraft nog het bijberoep van het koppel, al hopen ze dat daar snel verandering in komt: “We hebben reeds enkele mooie projecten achter de rug, maar n u zijn we bezig met het volledig inrichten en decoreren van ons eigen huis. We hopen dit snel te kunnen afwerken zodat onze woning een referentie wordt en als demo kan worden getoond. Het moet een showroom worden om ons werk te kunnen etaleren”, weet Grzegorz. Zijn Monika en Grzegorz de nieuwe Da Vinci’s? “Dat is het grote voorbeeld, maar we zijn nog mijlen ver van wat hij kon”, besluit het koppel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Boortmeerbeek, Leuven
Boortmeerbeek

8 falingen

LEUVEN/BOORTMEERBEEK/ROTSELAAR/TERVUREN/SCHERPENHEUVEL - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 8 bedrijven failliet verklaard.        Lees meer

Roosdaal
Roosdaal

Doek valt over frisdrankproducent

ROOSDAAL - Minak, de vennootschap achter water-en frisdrankproducent Léberg uit Roosdaal, is door de ondernemingsrechtbank van Brussel failliet verklaard. De… Lees meer