Nieuws Vlaams Brabant Starter van de week: Juffrouw Ooievaar

Starter van de week: Juffrouw Ooievaar

Starter van de week: Juffrouw Ooievaar

DIEST – Aan de Felix Moonsstraat in Diest is recent baby & kids conceptstore Juffrouw Ooievaar van start gegaan. De zaak van Zoë Verrijt (29) is onze starter van de week. 

Zoë werkte 2 jaar bij het intussen in Vlaanderen zo goed als opgedoekte Orchestra-Prémaman. “Ik deed die job super graag”, vertelt Zoë. “Ik vond het dan ook heel spijtig dat ook de winkel hier in Diest de deuren sloot. Omdat ik niet meteen iets anders vond heb ik het eerder ontstane idee om zelf een winkel te openen in de praktijk omgezet. Het eerste jaar baatte ik een online webshop uit, nu is er de fysieke winkel in de Felix Moonsstraat bijgekomen. Ik heb dus de sprong gewaagd maar ik heb altijd wel als zelfstandige aan de slag willen gaan.” (Lees verder onder de foto)

Duurzaam en ecologisch 

Op een oppervlakte van ongeveer 60 m2 vind je alles voor de baby en peuter. “Ik richt me op de leeftijdscategorie van 0 tot 2 jaar. Alles wat ik zelf leuk vind op het vlak van baby’s en kindjes vind je hier terug. We proberen duurzaam en ecologisch te werken aan een betaalbare prijs. Er is een mix van merken zoals Wheat, Done by Deer, Fresk en Chico. In het aanbod zitten heel wat Scandinavische merken maar ook uit Italië hebben we leuke spulletjes ingekocht”, luidt het.  Flesjes, speelgoed, badspullen, maxi-cosi’s, koetsen, kledij, tutjes, doopsuiker, het ontwerp van geboortekaartjes en geboortelijsten, je kan het zo gek niet bedenken of Zoë heeft het. (Lees verder onder de foto)

Duivel-doet-al 

Verrijt doet alles zelf. Van het inpakken en versturen van de online verkopen, over de uitbating van de fysieke locatie tot de administratie. “Dat laatste neemt erg veel tijd beslag en is geen leuk werk. Maar ja, het hoort erbij. Je hebt inkomsten van verschillende verkoopkanalen en die moet je allemaal bundelen. Daar kruipt toch wel wat tijd in”, luidt het nog.

Openingsuren 

Juffrouw Ooievaar is gevestigd aan de Felix Moonsstraat in Diest. In de straat zijn momenteel structurele werkzaamheden bezig maar de zaak van Zoë is vlot bereikbaar. Juffrouw Ooievaar is geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag, telkens van 10 tot 18 uur. Op donderdag kan je er terecht op afspraak.

 

 

 

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.