Nieuws Vlaams Brabant Starter van de week: pop-upinterieurshop PLEK in Leuven

Starter van de week: pop-upinterieurshop PLEK in Leuven

Starter van de week: pop-upinterieurshop PLEK in Leuven

29nov-plek-aboutmaryphotography-12Twee Leuvense vrouwen openen op donderdag 1 december een pop-upinterieurshop in de Mechelsestraat 121 in Leuven. In pop-up PLEK the Gift Edition kan je heel december terecht voor originele binnenhuisdecoratie en geschenkjes voor de eindejaarsperiode. Vanaf februari vervalt de stempel van pop-up en wordt het een volwaardige interieurwinkel. Dan kan je er ook terecht om te knutselen en een kop koffie te drinken.

Laura Wielockx (31, rechts) en Babs Daemen (33) zijn in hun nopjes met hun eerste winkel. En terecht. De warmte van het interieur en van de uitgestalde spulletjes verdrijft de koude in de Mechelsestraat. “PLEK is een binnenhuisshop waar je betaalbare en eerlijke meubeltjes kan vinden die je elders al hebt gezocht maar niet gevonden”, zegt Wielockx. “En voorts woonaccessoires, textiel, keramiek, verlichting, juwelen, gadgets en kinderspullen. Allemaal ethische en esthetische spulletjes onder één dak.”

“PLEK is ook een doe-het-zelfatelier waar je interieurpakketten kan uitpakken, in elkaar boksen en pimpen”, stelt Daemen. “Een creatieve hoek waar de doe-het-zelver van 0 tot 99 het kan maken. PLEK voorziet in de juiste tools, materialen en handleiding.”

De pop-up is een maand open, tot en met 30 december. “Daarna volgen er nog wat extra renovatiewerken en gaan we definitief open”, zeggen de twee onderneemsters. “Vanaf februari toveren we de pop-up om in een gezellige decoratiewinkel met koffiebar en een doe-het-zelfhoek. Het is de bedoeling om een vaste waarde te worden in de Mechelsestraat.”

Laura Wielockx (31) en Babs Daemen leerden elkaar kennen tijdens hun studies en gingen nadien hun eigen weg. Bij een toevallige ontmoeting tien jaar later bleek al snel dat ze meer dan vriendschap gemeen hebben: ondernemersbloed en liefde voor interieur.

Met de kerstdagen in aantocht werd de gevel helemaal bekleed met dennentakken. De pop-up is open van dinsdag tot zaterdag van 10 tot 18 uur. Er zijn ook twee koopzondagen, op 11 en 18 december. Vanaf februari wordt het een volwaardige winkel met binnenhuisinrichting, koffiebar en doe-het-zelfpakketten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.