Nieuws Vlaams Brabant Starter van de week: Qadee

Starter van de week: Qadee

Bjorn Devillé met zijn twee zoontjes die de water-en vuilafstotende T-shirts dragen.

Starter van de week: Qadee

GALMAARDEN – Aan Plaats in Tollembeek (Galmaarden) is Qadee van start gegaan. De zaak van mede-eigenaar Bjorn Devillé is onze starter van de week. 

Bjorn Devillé en zijn partner Elke zijn trotse ouders van 2 jonge kinderen, Celle (7) en Cisse (3). Kleine kinderen morsen al eens, en dat zorgt geregeld voor overvolle wastrommels bij de familie Devillé. Om de stapels vuile T-shirts enigszins binnen de perken te houden, bedachten Bjorn en een stille vennoot een duurzame en betaalbare oplossing: T-shirts met een water-en vuilafstotende afwerking. Start-up Qadee was een feit.

Gat in de markt 

“Het idee is eigenlijk ontstaan aan de koffiemachine van het bedrijf waar ik een tijdje geleden aan de slag was”, vertelt Bjorn. “Tegen een collega die al wat ervaring heeft met een start-up in de fashion business, vertelde ik de uitdaging van de vuile was. Ik vertelde hem dat we nergens duurzame en betaalbare T-shirts voor kleine kinderen vonden die water-en vuilafstotend zijn. We zijn er dan ook van overtuigd dat we een gat in de markt hebben gevonden.”

Voor kinderen, niet door kinderen

Via een contact in Portugal kwamen Bjorn en zijn collega terecht bij een stoffenfabrikant en een producent van T-shirts. “De T-shirts, voor jongens en meisjes tot 6 jaar, worden gemaakt uit biokatoen en gerecycleerd polyester in een atelier dat op een ethische manier omgaat met arbeidsvoorwaarden. Onze T-shirts worden gemaakt voor kinderen, niet door kinderen”, luidt het.  De T-shirts zijn verkrijgbaar in het geel en kaki-groen, en zijn beschikbaar in de maten 56 tot 80 en 86 tot 116.

Enkel online 

Bjorn voert de T-shirts in vanuit Portugal. Vervolgens worden ze in zijn garage klaargemaakt voor verzending naar de klanten die online bestellen. “Omdat we duurzaam tewerk gaan is de aankoopprijs hoger. Om de kosten te drukken hebben we beslist om de T-shirts enkel online te verkopen via onze webshop”, klinkt het. De doelgroep zijn mensen die respect voor het milieu hoog in het vaandel dragen en zich verzetten tegen kinderarbeid.

Organisch groeien 

Voorlopig werkt Qadee voor een Belgisch publiek. “We willen organisch groeien. Pas als de eerste batch van T-shirts verkocht is zullen we de winst opnieuw investeren in nieuwe kledingstukken. Het is wel de bedoeling het aanbod uit te breiden met pyjama’s, broeken en kleedjes. En ook andere kleuren zullen in ons assortiment worden opgenomen”, zegt Bjorn nog. Voorlopig beheert de dertiger Qadee na zijn uren als zelfstandig consultant in Finance en IT.

 

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.