Nieuws Vlaams Brabant Starter van de week: Rotis gooit de grill open

Starter van de week: Rotis gooit de grill open

Starter van de week: Rotis gooit de grill open

In het centrum van Leuven opende zaterdag het nieuwe grillrestaurant Rotis de deuren. Op de locatie van de ter ziele gegane brasserie De Wiering, een monument in de universiteitsstad. Op het menu staan Belgische kippen, varkenribs en bier van het huis.

“Met Rotis willen we aantonen dat een snelle hap ook een leuke, gezellige en zelfs trendy beleving kan zijn”, zegt zaakvoerder Bart Vancluysen. “We hebben onze menukaart bewust beperkt gehouden. We bieden in feite alleen kip en ribs aan, maar daarin willen we wel uitblinken. On smotto: hou het simpel maar wel lekker.”

“Bij ons kan je van enkele speciale bieren, waaronder het zelf gebrouwen Rotisbier, genieten in een totaal nieuw interieur. We hebben gekozen voor ruwe, authentieke materialen zoals metaal en hout. Het resultaat is een natuurlijke sfeer die echtheid uitstraalt.”

Niet alleen de naam, het interieur en de oppervlakte van het restaurant zijn veranderd. Ook het concept. Voortaan wordt er alleen gegrild in het Wieringstraatje. “De naam Rotis is afgeleid van het woord rotisserie, ook wel grillrestaurant genoemd. We hebben gekozen voor een houtskoolgrill van Churrasco. Dat is een vorm van barbecue die in Latijns-Amerika is uitgegroeid tot een traditionele kookkunst.”

De ribs en de kippen zijn honderd procent Belgisch. “De kippen worden speciaal gekweekt met plantaardige voeding zonder toevoeging van additieven, zijn gehuisvest op stro en hebben vrije loop.”

Met Rotis voegen Bart Vancluysen, Philip Declerck en Kris Daems een nieuw etablissement toe aan de Wiresto Groep. Daartoe behoren ook St. Jean en Bleu Blanc in Oud-Heverlee, Pact24 in Bekkevoort en feestzaal Lindenhof in Tremelo.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Brussel
Brussel

Brussel baadt in bier

BRUSSEL/LEUVEN -  In hartje Brussel heeft bierspa Bath & Barley de deuren geopend. Bath & Barley is een luxueuze privé-wellness,… Lees meer

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.