Nieuws Vlaams-Brabant Starter van de week: Veggivino

Starter van de week: Veggivino

Credit: Kurt Roosbeek.

Starter van de week: Veggivino

LEUVEN – Aan de Boomgaardstraat in Wilsele (Leuven) is de zaak Veggivino van start gegaan. Zaakvoerder Kurt Roosbeek is onze sustainable starter van de week. 

Kurt Roosbeek (33) is leraar Informatica aan het Leuvense Miniemeninstituut. In bijberoep verzorgt hij sinds 2013 met zijn bedrijf Edu-tech onder andere IT-consultancy opdrachten rond onder andere de “modern workplace”. Ondanks de drukke professionele agenda vond Kurt nog tijd om te genieten van een goed glas wijn.  Zijn interesse in wijnen mondde begin dit jaar uit in de oprichting van wijnhandel Veggivino.

Uit de hand gelopen hobby 

“Door de pandemie waren het geen ideale omstandigheden om te beginnen met een wijnhandel”, zegt Kurt. “Maar als wijnliefhebber wilde ik mijn passie delen met de wereld. Met Veggivino maak ik werk van  het verhaal achter elke wijn en laat ik de sommelier in opleiding in mezelf los om geuren en smaken te analyseren. Dat doe ik steeds met enkele mede-aspirant sommeliers en vrienden/kennissen. Zelfs tijdens de coronacrisis hebben we afstandsdegustaties georganiseerd via Teams waarbij we samen wijnen analyseerden. Veggivino is een uit de hand gelopen hobby maar ik vind het heel leuk om samen met de mensen te zoeken naar hun smaakpatroon en een wijn te kiezen die ze lekker vinden.”

30 wijnsoorten

Op dit moment biedt Kurt zo’n 30 wijnen aan. “We brengen wijnen uit ongekende wijngebieden. Zo hebben we wijn uit Israël, Libanon (zelfs vegan wijn), Uruguay. Polen, Hongarije, Moldavië en Slovenië”, zegt Kurt. Flesjes gaan over de toonbank voor gemiddeld 10 tot 13 euro. “We proberen  de mensen kennis te laten maken met nieuwe en kwalitatief goede wijnen. We voorzien ook steeds een informatiefiche bij de wijn en op de fles staat een code waarmee je op de website nog steeds de informatie over de fles wijn kan terugvinden”, zegt Kurt nog. Recent heeft Veggivino ook alcohol-en suikervrije alternatieven in de aanbieding.

Vegetarische recepten

Veggivino maakt zich sterk om bij elke wijn een vegetarisch recept aan te bieden. “Zo kunnen mensen op onze website en onze Facebookpagina geregeld nieuwe recepten ontdekken. Denk dan niet aan een spaghetti of een slaatje – maar eerder een pastinaakschijf, gevulde paprika’s of andere vegan en vegetarische combinaties”, luidt het nog.

Lokale verkoop en online 

Kurt verkoopt voorlopig zijn wijnen enkel op de markt in Wilsele (Wilsele Mèt) en aan mensen in de buurt. Via de webshop kan ook besteld worden en voor klanten in het Leuvense levert de man zelfs aan huis. “Het is mijn bedoeling om de wijnhandel uit te breiden maar zal het, gezien mijn andere activiteiten, wel in bijberoep blijven doen”, besluit Kurt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Boortmeerbeek, Leuven
Boortmeerbeek

Resto test afruimrobot uit

BOORTMEERBEEK - In het Boortmeerbeekse filiaal van de restaurantketen Wok Dynasty wordt een afruimrobot uitgetest. "Hij is nooit ziek en… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.