Nieuws Vlaams Brabant Starter van de week: ViroVet haalt 5 miljoen euro kapitaal op

Starter van de week: ViroVet haalt 5 miljoen euro kapitaal op

Starter van de week: ViroVet haalt 5 miljoen euro kapitaal op

ViroVet heeft met succes het eerste luik van de financieringsronde afgesloten en daarmee 5 miljoen euro opgehaald. De opgehaalde middelen zullen worden gebruikt voor de ontwikkeling en lancering van de veterinaire portfolio. Het diergeneeskundig bedrijf uit Leuven focust op de bestrijding van virale infecties in de veeteelt.

ViriVet is een jong biofarmaceutisch bedrijf uit Leuven actief in de ontwikkeling van innovatieve vaccins en antivirale geneesmiddelen voor vee. De kapitaalronde werd geleid door de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV, vanuit Biotech Fonds Vlaanderen, en het Agri Investment Fund, met participaties van het Gemma Frisius Fonds KU Leuven, Vives II en Aratana Therapeutics.

ViroVet is een pionier in de ontwikkeling van innovatieve vaccins en gebruikt hiervoor een uniek gepatenteerd technologieplatform ontwikkeld door het Rega Institute for Medical Research van de KU Leuven. Dit technologieplatform heeft het potentieel om vaccins sneller en kostefficiënter te produceren.Deze vaccins worden ontworpen om de effectiviteit te maximaliseren en de veiligheidsrisico’s te minimaliseren. Bovendien zijn ze thermostabiel,waardoor de gebruikelijke koude keten voor de distributie en bewaring niet langer nodig is.

Het bedrijf ontwikkelt naast vaccins ook snel werkende antivirale middelen die een essentiële rol kunnen spelen in de effectieve controle en behandeling van aandoeningen van de bovenste luchtwegen bij runderen en varkens. Dit is belangrijk omdat de groeiende wereldbevolking steeds meer behoefte heeft aan dierlijke eiwitten.

“Met de eerste financieringsronde kunnen we onze onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen versnellen en brengen we innovatie naar een sector die het dringend nodig heeft”, zegt Erwin Blomsma, ceo van ViroVet. “We hebben nu alle ingrediënten in huis om een vliegende start te nemen.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.