Nieuws Vlaams Brabant Starter van de week: Zuivere-lucht

Starter van de week: Zuivere-lucht

Kenny Vermeulen bij een exemplaar van de Hextio Viruskiller. Copy: Erik Van Eycken.

Starter van de week: Zuivere-lucht

HAACHT – Op de Grote Markt in Haacht is de onderneming Zuivere-lucht van start gegaan. Het bedrijf van Kenny Vermeulen en Jochen Van De Keer is onze starter van de week. 

Bleukes kan je Kenny Vermeulen en Jochen Van De Keer moeilijk noemen. Samen hebben ze meer dan 35 jaar ervaring in de bussen branche. Kenny komt uit de touringcarwereld en was jaren operator in zijn familiebedrijf Vermeulen Bussing. Jochen was verkoper van bussen. Hun wegen kruisten regelmatig en mettertijd ervoeren ze de kriebels om samen een nieuw bedrijf op te starten: Sprinterbus (2013°). In die zaak combineren ze hun kennis van de bussensector en de liefde voor de verkoop. Sprinterbus focust op de sales van omgebouwde Mercedes Sprinters (taxivoertuigen, autobussen en voertuigen voor stadsvervoer). Sinds 2019 is Sprinterbus invoerder van de Japanse Isuzu-bussen.

Focus verlegd 

Door de gezondheidscrisis liepen de orders voor de (omgebouwde) voertuigen terug, waardoor Vermeulen en Van De Keer hun focus verlegden naar de verkoop en distributie van luchtfilteringtoestellen, de zogenaamde Hextio Viruskiller. Hiervoor richtten ze een spin-off op, Zuivere-lucht genaamd, en sloten ze een overeenkomst met het technologiebedrijf Radic8 uit Singapore. Met Zuivere-lucht willen ze in België een antwoord bieden op de stijgende vraag naar dergelijke toestellen bij bedrijven, horecazaken en dokterspraktijken. “Dokter Wouter Vandervenne van Pijnpunt in Kampenhout nam twee toestellen in gebruik, in de wachtruimte en in het operatiekwartier”, zegt Kenny Vermeulen. “Hij leende zelfs  een van de toestellen uit aan woonzorgcentrum Molenstee in Kampenhout waardoor daar bezoek mogelijk bleef”. Vermeulen testte een kleine versie van de Viruskiller uit op een van zijn bussen. Het apparaat is dus ook bruikbaar in bussen en taxi’s.

99,9% veilig

Het toestel, dat de lucht steriliseert, is volgens Vermeulen ook inzetbaar in overdekte terrassen en binnenruimtes tot 160 m2. “Medische studies wijzen uit dat de toestellen voor 99,9% zuivere lucht garanderen. Bovendien is het een knap design en kan het toestel volledig worden “gebrand” volgens de huisstijl van het bedrijf of horecazaak. Er zijn ook kleinere modellen die worden gebruikt in kleinere vergaderruimtes of zelfs taxi’s. Een bijkomend voordeel is dat het onderhoudsvrij is, alleen de filters (voorfilter, HEPA-filter en  koolstoffilter) dienen eens om het jaar vervangen te worden.”

Plug and play 

De eerste weken na de oprichting van Zuivere-lucht was de interesse matig te noemen, intussen is het orderboek goed gevuld: “kantoren, winkels en horecazaken weten dat tijdens maar ook na de pandemie dergelijke toestellen belangrijker worden. Alleen de Belgische overheid lijkt nog niet van haar sokken geblazen. Dat is jammer, want de toestellen hebben wel degelijk een positieve impact op de luchtkwaliteit. Bovendien is het gebruik kinderspel: gewoon plug and play”, aldus nog Vermeulen.

Bij Sprinterbus-Zuivere-lucht werken vijf personen, directie inbegrepen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.