LEUVEN/HAACHT – Greg Verpoorten en Sophie Bruelemans baten in de Tiensestraat foodshop Bite uit. Ze brengen de binnenstad huisgemaakt ontbijt, lunch, dessert en verfrissingen met een leuke twist. De gewezen uitbaters van het Haachtse café Maritime zijn onze starters in beeld.
“We willen vers comfortfood brengen voor iedereen, in een plaats waar iedereen welkom is”, oppert Sophie. Het menu is beschikbaar à la minute tot 17 uur. Dit betekent dat hongerige klanten om drie uur in de namiddag nog ontbijtgerechten kunnen bestellen. “We willen iets aanbieden van ontbijt en lunch dat je op een andere plaats niet kunt vinden. Onze kaart zal ook regelmatig wisselen; we laten deze graag mee evolueren met de seizoenen. Het weer van de dag heeft ook invloed op wat we op tafel zetten”, vertelt Greg.
Kaart
Op de kaart staan gezonde gerechten zoals de geliefde ‘avocadotoast met gerookte zalm’. “Onze ‘club sandwich’ is ook enorm populair, omdat we die op een manier bereiden die je niet gewend bent. Onze dessertmenu gaan we nog verder uitbouwen en ook voor de liefhebbers van het ontbijt willen we binnenkort wat meer voorzien”, vult Greg aan.
Culinaire namiddag
De locatie van Bite in de Tiensestraat trekt een gevarieerd publiek. Zowel Leuvenaars, shoppers, studenten als foodies die de straat afschuimen, vinden de zaak makkelijk terug. Het geeft de foodshop ook een rol in verschillende lokale evenementen. “Onlangs deden we voor de eerste keer mee aan Hapje Tapje. Het was een leuke ervaring en zeker voor herhaling vatbaar”, zegt Greg. De zaak heeft achttien zitplaatsen met vier extra plaatsen vooraan en een terras. Groepen van maximum 20 personen kunnen de ruimte reserveren voor een culinaire namiddag.
Café Maritime
Het koppel heeft samen heel wat horeca-ervaring. Vorig jaar besliste het koppel een kleinere zaak te beginnen in Leuven. “We hebben jarenlang gewerkt in restaurant Kokoon en ook samen zeven jaar Café Maritime uitgebaat in Haacht. We wilden echter met ons twee samen aan de slag in Leuven met een eigen concept”, meent Greg.
Ruimte voor uitbreiding
De inrichting van de zaak kan nog veranderen en er is ook ruimte voor uitbreiding. “In de toekomst willen we graag het zaaltje boven de zaak renoveren en inrichten tot een gezellige extra eetruimte. Hiervoor moeten we echter eerst nog wat verder groeien! We laten alles graag rustig zijn gang aan”, besluit Greg.